88 hűséges öreg háztartási alkalmazottat ünnepeltek vasárnap

Vasárnap kedves családi ünnep volt a Katolikus Háziasszonyok Országos Szövetségében, ahol 88 hűséges öreg cselédet tüntettek ki.

Szegedi Muszák Aladárné elnöknő szavai után átadták az érmeket és az elismerő okmányokat 58 budapesti és 30 vidéki háztartási kitartó, régi, alkalmazottjának. Akik húsz éve szolgálnak már egy helyen, aranyérmet kaptak: összesen tizenhatan. A doyenjük özvegy Hobza Vincéné, aki 50 esztendeje dolgozik már Ángyán Béla egyetemi professzor özvegyénél. Alig hogy megkapta az érmet, máris siet hazafelé: nem ér rá, dehogy is maradna ilyen soká távol az ő konyhájától! Szabó Teréz 40 éve tartozik már Kléber Elemér ny. honvédszázados házához.
- Hatvankétéves vagyok, kérem szépen – mondja a fejkendős anyóka – Ságvárt születtem. 22 éves koromban jöttem föl Pestre és azóta mindig a nagyságos uréknál vagyok…..Fiatal koromban szobalány voltam, most mindenes lett belőlem.

A gazdája elmondja újságunknak, hogy Szabó Teréz a kommün alatt egyedüli támasza volt a családnak.
Ő szerzett élelmiszert és a hűvösvölgyi erdőbe járt galyat gyűjteni.

De így beszélnek, ilyen szeretettel a többi gazdák és úrnők is, akik eljöttek hogy régi hűséges cselédjük örömünnepében részt vegyenek és úgy veszik körül a meghatottan, könnyező, kipirult, olykor zavarodott félszegséggel félrehúzódó régi alkalmazottjukat, mint a jó rokonok.