A legszebb és legjobb vadászkutya

A „legszebb és legjobb vadászkutya” vándordíjat Horthy kormányzó spanielje nyerte a vasárnapi kutyakiállításon

Nagy megtiszteltetetés érte a vasárnapi, lattersalli kutyakiállítást. Horthy Miklós kormányzó is megtekintette a kiállítás résztvevőit. A kormányzó délelőtt féltizenegy órakor érkezett, szárnysegéde kíséretében. A bejáratnál az ebtenyésztők küldöttsége fogadta, azután Hasvay Lajos kalauzolásával megtekintette a kiállítást. Háromnegyed óra hosszat tartózkodott a Tattersallban, úgyszólván minden kutyát külön figyelemmel megnézett. Hosszasan elbeszélgetett a tenyésztőkkel, a bírálóknál részletesen érdeklődött, milyen szempontok szerint vizsgálják és ítélik meg a kutyákat. A kormányzó látogatásának érdekes és a kutyakiállítás szempontjából ünnepélyes oka volt: a kormányzó elküldte – ezuttal először, - a kiállításra a saját kutyáját is.

A szép, fekete, lomposfülű spanielt külön, a többinél jóval tágabb ketrecben helyezte el a rendezőség. A ketrecet lobogódíszbe öltöztették. A kutya egyébként Nagyoroszi Jocker, nyugtalanul, de barátságosan viselkedett, a feléje nyujtott kockacukrokat habozás nélkül elfogadta.
Késő este hirdette ki a zsűri a kutyaszépségverseny eredményét.
„A legszebb kutya” címet és a „legjobb vadászkutya” vándordíjat a kormányzó Nagyoroszi Jocker-e nyerte.

A szép fekete spaniel ezenkívül még két címet és rangot nyert el: az Országos Ebtenyésztő Tanács ezüstserlegét és az Ebtenyésztők Szövetségének nagyérmét.
A második és harmadik díjat Sztruche Gusztáv főügyész Gyöngyvirág-ja és Hosvay Heltősy Zoltánné Canterbury Girl-ja nyerte.