Apróságok

Elhelyezték a svájci követet Budapestről a budapesti diplomáciai kar és a pesti társaság őszinte fájdalmára, mert Jueger követék igen népszerűek voltak Budapesten. A követ már el is utazott Pestről, a felesége most csomagol és a héten szintén elutazik a magyar fővárosból.

Mindenki gratulál Herczeg Ferencnek, 97 esztendős édesanyja meglehetős sulyos influenzán ment keresztül s abból hál’ Istennek, minden utóbaj maradványa nélkül, tökéletesen felgyógyult.

Ráday Imre, a Vígszínház népszerű amorózója, bevonult fegyvergyakorlatra. (Címe: Tata, méltóságos gróf Esterházy kastély, pajta.) Ifjú és csinos neje, a tehetséges. Erdélyi Mici, bús pesti szalmaözvegységében – természetesen férje tudtával és beleegyezésével – néhány barátjukkal az elmult este elment kicsit szórakozni. A szórakozóhelyen meglátott a szomszéd asztalnál egy ismerős bankigazgatót, aki szintén nem a neje őnagyságával, hanem idegen hölgyek társaságában szürcsölte a pesti este édességét. Micink odanézett s diszkréten, tölcsért formálva két tenyeréből, megkérdezte:
Hol a felesége?
Mire az ismerős ugyancsak diszkréten, tölcsért formálva két tenyeréből, visszaszólt:
- Katona….