Megfogták a lábamat és kidobtak a hajóból

Vasárnap délben a nagymarosi csónakosok fuldokló fiatalembert húztak ki a Dunából. Partra vitték az eszméletlen fiatalembert, majd felszállították az éppen ekkor érkező Erzsébet királyné hajó fedélzetére. A hajóorvos Folk Kálmán első segélyben részesítette, eszméletre térítette, majd értesítette az ujpesti mentőket.

Folk hajóorvos orvosi bizonyítványt adott át a mentőknek, amelyben megírta, hogy a sebesült fiatalember, Enevics Árpád 19 éves bélyegzőkészítőtanonc, valószínűleg öngyilkossági szándékkal átvetette magát a hajó korlátján és a Dunába ugrott. Karja és arca valószínűleg akkor sérült meg, amikor a halászok kihúzták a vízből. Enevicset a mentők bevitték a Rókusba, itt a fiatalember detektívet kéretett magához és fantasztikusan hangzó történtet mesélt el:

-Két barátommal – mondotta – az Erzsébet királyné hajó társalgófülkéjében iddogáltunk és zsidóellenes nótákat énekeltünk. Dalainkat egy másik társaság sértőnek találta, körülfogott minket, taszigálni és lökdösni kezdtek.
Ekkor, hogy a verekedést elkerüljem, felmentem a fedélzetre, áthajoltam a korláton és néztem a Dunát. Valaki hirtelen megragadta a lábamat, keresztülhajított a korláton és én belezuhantam a Dunába.
Karom és arcom sérült meg.

Az Erzsébet királyné-hajó 11 óra tájban érkezik majd vissza Budapestre. A hajót detektívek várják, kihallgatják az utasokat és a személyzetet, hogy hogyan történt a furcsa kaland.