Az Újpest biztos győzelme Szolnokon

Újpest – Szolnoki Máv 3:0

Szolnok, szeptember 25.
A mérkőzés előtt a két csapat zászlót cserélt, mivel z újpestiek első ízben szerepeltek Szolnokon. A játék a szolnokiak fölényével indult és Újpest az első percekben feltűnően idegesen és bizonytalanul játszott.

Az 5. percben Kolláth 30 méterről hatalmas lövést küldött az újpesti kapura, de a labda hajszálnyira a kapufa mellett repült el. Továbbra is Szolnok támad. A 10. percben Kolláth a 16-osról szabadrúgást rúg, de a labda megakad az újpesti védők sorfalában.

Ezután az Újpest jön fel. Zsengellér kitör, de az utolsó pillanatban szereli. A 25. percben kavarodás támad az Újpest kapuja előtt, amiből korner lesz. A sarokrúgást a védők együttes erővel parírozzák.

A 27. percben Korom messziről küldött lövését Szikszai kornerre védi. Most az Újpest beszorítja a szolnokiakat a kapu elé. A 42. percben Zsengellér lövését Gulyás védi, Selmeczi azonban idegességében kirúgja a labdát a kapus kezéből, mire a szemfüles Zsengellér a kapuba továbbítja. (1:0).

Szünet után döntő fölénybe kerül a nagyobb állóképességű Újpest. A 13. percben Kállai kitör és lövése védhetetlen. (2:0).

Néhány szolnoki támadás után egy ártatlan összecsapás miatt a közönség tüntet Boronkai bíró ellen, aki erre leállítja a játékot. A közönséget csendre intik. A bíró három perccel meghosszabbította a játékot.

A 36. percben Kocsis lesállásból gólt ér el. A bíró ezt természetesen nem ítéli meg. Két perccel később Vincze kitűnő labdájával Kállai kitör és lövése a jobb felső sarokban száll. (3:0).

Újpest támadásokkal ér véget a mérkőzés. A mérkőzés végén az egyik néző megsértette Boronkai bírót, amiből szóváltás támadt. A közönség ismét tüntetni kezdett tüntetni Boronkai ellen.