Dietz Károly összeállította a franciák, németek, skótok, hollandok elleni magyar futballexpedíciót

A magyar válogatott csapat csütörtökön reggel Dietz Károly dr., Minder Frigyes és Gyurkovich Sándor dr. vezetésével külföldi túrára utazik. Az első meccs december 14-án Párizsban lesz, a városi válogatott ellen.

December 7-én Glasgowban tartják meg Magyarország és Skócia válogatott csapatainak mérkőzését. (Ezt a meccset a magyar rádió is közvetíti.) Utána, december 14-én Hamburgban bonyolítják le Budapest és Hamburg csapatainak küzdelmét.

A futballexpedícióba Dietz Károly dr. vasárnap este 18 játékost jelölt ki. Ezek a következők: Szabó, Sziklai, Korányi, Bíró, Polgár, Szalai, Lázár, Turai, Sárosi III., Dudás, Balogh, Bognár, Cseh, Sárosi I., Zsengellér, Toldi, Titkos, Gyetvai.

Miután csak 16 játékost visznek el a túrára, ebből a keretből valószínűen két játékost törölnek. Valószínű, hogy Lázár, aki vizsgázik és Balogh marad itthon.

Összeállította a futballkapitány a B csapat keretét is. A valószínű csapat ez: Boldizsár – Olajkár, Szojka – Baróti, Sós, Szalai – Kincses, Pálya, Kolláth, Kiszely, Tóth. Tartalék: Vidor.

Ha Kolláth nem menet, Nemes szerepel helyette. Ez a csapat két mérkőzésen szerepel Hollandiában, egy-egy Luxemburgban és Németországban.