Bácskai az idei első gyorskorcsolyázó-verseny győztese

Kedden kezdődik a jéghoki-bajnokság

Vasárnap volt a jégsport első nagy vasárnapja. Már reggel 7 órakor izgatott versenyzők sürögtek-forogtak a műjégen: készültek az év első gyorskorcsolyázó versenyre.

Az első alkalommal 3000 méteres verseny t írtak ki I. és II. osztályú versenyzők számára. Hídvéghy és Ladányi Gedeon kivételével elindult valamennyi számottevő gyorskorcsolyázó. Az I. osztályúak számára kiírt versenyt nagy küzdelem után Bácskai nyerte.

A részletes eredmény:
1. Bácskai 5.27 mp. 2. Wintner 5.27.7 mp. 3. Ladányi E. 5.22.4 mp.

Mielőtt elindították volna a másik futamot, csinos hölgy tűnt fel a csillogó jégen: Ruth Hiller berlini műkorcsolyázó, aki szombaton este érkezett Budapestre, hogy részt vegyen a vasárnap esti bemutatón. Tudásából ízelítőt adott, már reggel is: egyedül futott 500 métert, 57 másodperc alatt.

Ezután következett a II. osztályúak 3000 méteres versenye. Ennek eredménye: 1. Kiss 5.32.8 mp. 2. Gündisch 5.55.8 mp. 3. Czila 5.36.9 mp.

Vasárnap egyébként pontosan kijelölték a héten kezdődő jéghoki-bajnokság mérkőzéseit is. Kellemes újítás a múlttal szemben, hogy a mérkőzések az idén este 9 óra helyett már 7 órakor kezdődnek és így a közönség is nagyobb számban nézheti végig az érdekesnek ígérkező küzdelmeket.

A héten a következő mérkőzések kerülnek lejátszásra:
Kedd, este 7 órakor: BKE I. – BBTE II.
Csütörtök, este 7 órakor: BKE I. – FTC.
Szombat, este 7 órakor: BBTE – FTC.