Írók, szinészek és sportemberek kísérték utolsó útjára Aszlányi Károlyt

Őszinte és mély részvét mellett temették el vasárnap délután a farkasréti temetőben Aszlányi Károlyt, a kiváló fiatal írót és sportujságírót, akinek autója négy nappal ezelőtt a dorogi országúton fának rohant. Aszlányi koponyaalapi törést szenvedett és azonnal meghalt.

Mialatt a farkasréti temető halottasházában felhangzott a Circum dederunt és a ravatalt zokogva állták körül a fiatalon elhúnyt író hozzátartozói, írótársai, színészek, színésznők és a magyar sporttársadalom reprezentánsai, a Szent István-kórház különtermében eszméletlenül feküdt felesége, aki szintén a halálautó utasa volt és a szerencsétlenségnél súlyos sérüléseket szenvedett.

A ravatalt koszorúk és virágok erdeje borította. A Nemzeti Színház koszorúját Lehotay Árpád, a Ferencvárosi Torna Club koszorúját dr. Tóth Lajos helyezte a ravatalra. Koszorút küldtek a Hunnia Filmgyár, a Színpadi Irók Egyesülete, a sportszövetségek és egyesületek, amelyek küldöttségekkel képviseltették magukat a népszerű sportujságíró temetésén. A gyászszertartást Hegedős Armand cisztercita, székesfővárosi törvényhatósági bizottsági tag végezte.

A ravatalnál Pünkösti Andor búcsúzott a Színpadi Szerzők Egyesülete nevében a tehetséges, fiatal írótól, aki darabjaival, regényeivel s cikkeivel annyiszor mosolyra derítette a közönséget. A sírnál Gyarmathy István, a Sporthírlap felelős szerkesztője mondott búcsúbeszédet, amelyben Aszlányi Károlyról mint jó kollégáról, az ujságírórend halottjáról emlékezett meg, akit hivatása teljesítése közben ért a kérlelhetetlen halál.