Ferencváros – FC Szkopje 5:1 (3:1)

Sárosi dr. mesterhármasával győzött a Fradi a balkáni túra utolsó állomásán

Szkopje, január 8.
Háromhetes túrának utolsó mérkőzését játszotta vasárnap délután a Ferencváros Szkopjéban. Mint ismeretes, az első mérkőzést is Jugoszláviában, Zágrábban játszotta a Fradi, ahol súlyos vereséggel kezdte meg a túráját.

A magyar sportközönség meglehetős aggodalommal engedte el a zöld-fehéreket Görögországba, ahol a hatalmas lépésekkel fejlődő görög futballnak nem egy fellegvárában bizonyították be, hogy kár volt őket félteni, mert a hatalmas küzdeni akarás és vele a zöld-fehér szín mindenütt diadalt arat.

A nagyszerű túra utolsó állomásán ismét ragyogóan működött a ferencvárosi tizenegy. A jó képességű FC Szkoplje ellen simán, gyönyörű iskolajátékkal, biztosan győztek. Ezen a mérkőzésen ismét csillogtatta kivételes tudását Sárosi György dr., aki a csatársor tengelyében egymaga három gólt rúgott és nagyszerűnél nagyszerűbb akcióknak volt kezdeményezője.

A sovén jugoszláv közönség nem egyszer volt kénytelen nyílt színi tapssal jutalmazni a népszerű Gyurkát. A többi gólokon Toldi és Jakab osztozott. A ferencvárosi gárda hétfőn reggel indul haza és délután három órakor érkezik meg a keleti pályaudvarra.

A törökországi túramérkőzéseket lemondta a vezetőség, mert szerinte fontosabb az, hogy pihenten állhasson a starthoz a bajnokságért folyó idegtépő küzdelemben a tízezrek szívébe olyan mélyen belevésődött zöld-fehér csapat, mint esetleg párezer pengős anyagi haszon.