Miért nem vesznek részt Szekrényessyék a Főiskolai Világbajnokságon?

A legészakibb norvég városban, Trondjem-ben rendezik meg a főiskolai világbajnokságok téli részét. Természetesen a magyar egyetemi sportolók is mind nagyobb gárdával szeretnének részt venni a világversenyen. Sajnos azonban, itt is – mint mindenütt – az anyagiak játsszák a főszerepet.

Lengváry Ákos dr., a MESE nevében így nyilatkozott a trondjemi kiküldetésekről:
- A hokkicsapat kilenc, vagy tizenegy főből fog állni, rajtuk kívül biztos induló még Terták Elemér és Ladányi Gedeon. Ha a norvégek teljesítik anyagi természetű kívánságunkat, akkor az igen tehetséges Kállay Kristófot is kiküldjük.

- Mi van a hölgyműkorcsolyázókkal, a Szekrényessyékkel és a síelőkkel? – kérdezzük.

- A hölgyekkel és a síelőkkel hamar végezhetünk. Ők, sajnos, nem indulnának elsőrangú helyezési esélyekkel, anyagi fedezetünk pedig csak a legjobbak kiküldetésére elégségesek.

Szekrényessyéket boldogan szerepeltetnénk Trondjemben, biztosan főiskolai világbajnokságot nyernének, de ők a kedvezményes csoportos utazással nem indulhatnának, mert előbb részt vesznek a budapesti világbajnokságon.

Gyorsvonat másodosztályon, hálókocsin kellene utazniuk, hogy kétnapos út után a verseny időpontjára megérkezzenek a norvég fővárosba. Sajnos, az ilyen utazás olyan költséget jelentene, amit nem tudunk fedezni! Biztos világbajnokságot „adunk fel” előre!