Újpest – Kispest 1:1 (1:0)

Kemény harc, tízezer néző Kispesten

A bajnokságra törő Újpestnek, amely jelenleg három ponttal vezet a Ferencváros előtt, egyik legveszélyesebb ellenfél a Kispest csapata. Ennek megfelelően nagy volt az érdeklődés és a szép kispesti sporttelepen közel 10.000 néző jelent meg.

Az Újpest így állt fel: Sziklai - Futó, Joós - Szalai, Szücs, Balogh - Ádám, Vincze, Zsengellér, Temes, Kocsis.
A kispestiek összeállítása így fest: Boldizsár - Olajkár, Ónodi – Kajdácsi, Zalai, Rátkai - Kincses, Olajkár II., Nemes, Déri, Molnár.

A mérkőzést a Kispest kezdi el, de a széltől támogatott Újpest folytatja. Vincze bombáját Boldizsár nagy bravúrral ártalmatlanná teszi. Csakhamar kitűnik: idegesek az újpesti játékosok. Fokról-fokra előrenyomul az Újpest.

Az 5. percben Déri és Molnár összjátéka után Nemes háromlépésnyire a kaputól Tiszta gólhelyzetben kapja a labdát, amelyet azonban kapu fölé vág. Inog az újpesti védelem, de Olajkár II. mellé helyezi a labdát. A 10. percben megint nagy kispesti gólhelyzet keletkezik:

Kincses, mint a nyíl elröppen Joós mellett, aztán középre irányítja a labdát, amely a fedezetlenül álló Molnárhoz perdül. Az újonc Molnár belesápad a gólhelyzetbe és - mellé rúgja a labdát.

Gyorsak az akciók. Ádám éppen olyan szépen fut le, mint az előbb Kincses, beadása azonban Boldizsár zsákmánya lesz.

A 25. percben alábbhagy a kispesti lendület, felnyomul az Újpest és a 27. percben Kocsis beadását Vincze valósággal a levegőben úszva elfogja és fejével a kapu jobb sarkába nyomja. Újpest 1:0-ra rezet.

Most újpesti fölény következik, de minden kispesti támadás veszélyes. Olajkár II. lövését Sziklai kiejti, de nincs baj, mert a kapus tisztázza a helyzetet.

A második félidő elején két Olajkár-szabadrúgás rémítgeti az újpesti hívőket. A kispesti hátvéd nagy erejű rúgásai közül az első a sorfalba akad, a másodikat pedig Sziklai védi nehezen. Az első percekben a kispestiek támadnak veszélyesebben.

Molnár beadásit Nemes kapja és a középcsatár megint elrontja a jó helyzetet: három lépésről a kapusba vágja a labdát.

Az Újpest most többet támad, de a Kispest sokkal veszélyesebb. A 25. percben azután ki is egyenlítenek. Nagy kapu előtti kavarodás után Kincses a sok láb között is betalál a hálóba. 1:1.

Érdekes, változatos a küzdelem. Nagy harc folyik a győzelmet jelentő gólért. Mind a két csapat erősen támad.

A gól után az Újpest megzavarodik. A Kispest támad. Idegekre menő harc folyik minden labdáért, úgy látszik, a kispestiek jobban bírják idegekkel. A 35. percben csak a szerencse menti meg az újpesti kaput.

A gólba tartó lövés Sziklai sarkáról pattan vissza n mezőnybe. Az utolsó percben Szalai szabadrúgást ível, Zsengellér kapásból bevágja a labdát, de a bíró les címén nem adja meg a gólt.

Az újpesti játékosok megrohanjuk a játékvezetőt, akit odacipelnek a határbíróhoz. A határbíró is lest látott és így - természetesen - nincs gól. Túlfűtött hangulatban vonulnak a játékosok az öltözőbe.