Acélkamrák, betonházak, Anglia védekezik a repülőbombák ellen

Kipróbálják az egyszemélyes légoltalmi óvóhelyet. Egy lebontásra ítélt angol gyár téglafalát rádöntötték a préselt acélból készült kis légoltalmi óvóhelyekre, amelyekben egy-egy ember foglalt helyet. A kis acélburák tökéletesen megvédték a bennülők testi épségét és ugyanilyen jószolgálatot tesznek a repülőgépek esetleges bombatámadásai ellen is.

Rendkívül érdekes egy fiatal angol mérnök új találmánya, az egyszemélyes légoltalmi óvóhely. Ez a tompa, cukorsüvegalakú préselt acélból készült kis védőbura egy embert tökéletesen megvéd minden bombaveszélytől. Az egyszemélyes acélsüvegekből máris többezer példány készült aránylag olyan olcsó áron, hogy a szegényebb emberek is vásárolhassanak ilyen, egyszerű légoltalmi fedezéket.

Anglia védekezik a repülőbombák ellen

Az öt emeletet nem tudja áttörni a repülőbomba. Az angol parlament tagjai előtt mutatta be ezt az „ötemeletes házat” az egyik legnagyobb londoni cementgyár. Az újfajta vasbetón anyagból készült „emeleteket” nem töri át a rázuhanó bomba. Az érdekes kísértet sikere után egészen biztos, hogy az új londoni házak emeleteit már ezzel a bombabiztosnak mondható anyaggal építik.

Anglia nemcsak fegyverkezik, hanem egyben igyekszik tökéletes felkészültséggel meg is oltalmazni polgárait az esetleges háborúban bekövetkezendő légitámadások borzalmai ellen. A legkiválóbb angol, technikusok, mérnökök, építészek egész sora dolgozik azon, hogy miképpen lehetne a gyilkos repülőbombák szörnyű hatása ellen eredményesen védekezni.

Az egyik londonkörnyéki cementgyár új, vasbetonanyaggal kísérletezik, amely olyan erős, hogy a repülőbombák csak a legritkább esetben tudnák egy ilyen anyagból készült ház emeleteit keresztültörni.

Gázvonat kalauza


Angliában, a vasúti személyzetet kiképezték légvédelmi szolgálatra. Időnként útnak indítanak egy-egy gázvonatot, melynek személyzete gázálarcban teljesít szolgálatot.