A Törekvés a kerékpáros nagystaféta győztese

A Magyar Kerékpáros Szövetség vasárnap rendezte meg a 200 km-es vándordíjas nagy stafétaversenyét a bécsi országúton. Az igen erős országúti versenyben 22 csapat vett részt. A 100 km-es fordulóig együtt volt a mezőny.

A postás Ritz a piliscsabai fordulónál megbontotta szökésével a mezőnyt és 3 óra 3 perces idővel elsőnek váltott. Ettől kezdve erős irammal futott a mezőny. 150 km-nél Erős (WMTK) érkezett be elsőnek 4 óra 40 perccel.

Az utolsó fordulónál állt az élre nagy meglepetésre a Törekvés. Halász a váltásnál megugrott és az amúgy is széjjelhúzódott mezőnyt elhagyva, Sólyom Antal (Postás) előtt futott be elsőnek a célba.

A részletes eredmény
:
1. Törekvés 5 óra 49 p 20 mp
2. Postás 3. csapata 5 óra 49 p 21 mp
3. Postás 1. csapata 5 óra 51 p 5 mp.

Bulgária után Németország következik kerékpáros ellenfeleink sorában.

Egy héttel ezelőtt Szófiában járt a magyar válogatott kerékpáros pályaversenyzők csapata. A kirándulás nem járt sikerrel; a bolgárok győztek a nemzetek közötti mérkőzésen.

Jövő vasárnap még keményebb próba vár versenyzőinkre. Ezúttal azonban itthon a Millenáris-pálya betonján dől el a mérkőzés sorsa. Magyarország válogatottjának Németország együttese lesz az ellenfele. Mindkét nemzet 4-4 versenyzője vesz részt a küzdelemben.