Csák Ibolya országos rekordot javított a távolugrásban

Vasárnap rendezték a női atlétikai bajnokság második napját a BEAC stadionban. Annak ellenére, hogy a verseny csak négy számból állt, mégis érdekes volt, mert a közönség láthatott rekordot, sírást, célbírói tévedést, rossz rendezést, vagyis mindent, ami ma legjobban jellemzi a női atlétikát.

Az eredmények élén Csák Ibolya távolugró rekordja áll, - 5.55! – Véleményünk szerint a bajnoknő hátszél nélkül is tud ennyit.

Örvendetes, hogy lábsérülése már majdnem teljesen elmúlt. Meg kell dicsérnünk a fiatalok közül a két sprintert: Nagy Rózsit és Balla Ilonát, akiknek egyforma huszonnyolc másodperces kétszázas ideje figyelemreméltó eredmény.

A régiek közül az allround sportoló Ralocsay-Kramer Margit érdemel dicséretet, mert biztos fölénnyel utasította maga mögé a nagyszerű hölgy diszkoszvető gárdát.

Részletes eredmény:
200 m síkfutás: bajnok Nagy Rózsi (GFB) 28 mp., 2. Balla Ilona (Olympia) 28 mp.

A startnál Nagy Rózsi kissé kiugrik és Balla csak 150 m-nél tudja befogni. Ettől kezdve lépésről-lépésre Balla jön föl, azonban Nagy is tud újítani, és közvetlenül a cél előtt befogja riválisát, de a célszalaghoz mégis Balla ér előbb, a legrövidebb mellszélességgel.

Nagy érdeklődéssel várják az eredményhirdetést, az izgalomban mind a két versenyző, akik teljesen kifutották magukat, sírva fakad és a fű szélén egymás mellett ülve várja az eredményt.

Hiába látta a nézőtér és a pályán tartózkodó néhány egyesületi vezető Ballát elsőnek, a versenybírónak más a véleménye, ő Nagyot hozza ki bajnoknak. Mit tehet mást szegény kis Balla Ica, ha lehet, még keservesebben sír… Ez bizony nagy célbírói tévedés volt!

Távolugrás: bajnok K. Csák Ibolya (NTE) 5 m 35 cm Országos rekord! 2. Lédermayer (Koszorú) 4 m 92 cm.

Csák minden ugrása 5 méteren felül volt, örvendetes nagy formajavulása, kár, hogy a rekordját nem fogják hitelesíteni, miután hátszél volt. A régi rekordot ugyancsak Csák Ibolya tartja 5 m 31 cm-el.

Diszkoszvetés: bajnok Kramer Margit (NTE) 51 m 94 cm. 2. Nadányi (DUSE) 31 m.

Gerelyvetés: bajnok N. Lamos Margit 33 m. 10 cm.