Jégeső – góleső

Ferencváros - Bocskai 12:3 (7:2)

A Ferencváros mérkőzésre már szépen megteltek a tribünök. Ötezer néző van kint. A Ferencvárosban Lázár a jobbszélső, Magda a jobbfedezet. A Bocskaiban Elek, a jobbhalf a kapus.

Az első percben bent van a Bocskai hálójában Kiszely lövése. A ferencvárosi balösszekötő háromszor is helyezheti, igazgathatja a labdát - nem az olasz hátvédek ellen játszik – senki sem támadja meg és a „bomba” akadálytalanul fúródik a hálóba. (1:0).

Egy lesgólt ér el a Bocskai, de azután megint a Ferencváros „jön”. Kiszely keresztlabdáját Lázár bevágja. (2:0).

Most csodálatosan szép gól következik. Lázár kornerét Magda Sárosi III. elé tálalja, aki hatalmas lövést vág kapura és a labda a kapufák között pattogva csapódik a hálóba. (3:0). Elek a villámgyors lövésre meg sem tudott moccanni! Hét perc alatt három gól!

A Bocskai is veszélyeztet, de Sárosi III. a vonalról fejel ki egy gólba tartó labdát. Kiszely „ügyeskedik”, a kapust is kicsalja, de lövését a kapufáról a visszafelé futó Elek kezébe pattan. Rögtön utána Sárosi beadását bődületes lövéssel küldi Kiszely a hálóba. (4:0).

- Húsz gól lesz! - kiáltja valaki és számítgatni kezd szomszédjával, hogy hány „nullra” kell a Ferencvárosnak győznie és mennyire a Hungáriának, hogy a Ferencváros legyen a bajnok.

A szépen kitermelt „kalkulációt” a Bocskai elrontja: Palotás Háda hasa alatt bekotorja a labdát (4:1).

- Újra elrontott a gólarány! - keseregnek a tribünön, de Sárosi III. éppen úgy, mint első góljánál, megint 25 méterről lő és a labda a kapufát súrolva jut Elek hálójába. (5:1).

Öt perc „gólszünet”. Azután Gyetvai beadását Kiszely négy lépésről gurítja be (6:1), majd Polgár értékesíti a balszélső centerezését. (7:1).

A változatosság kedvéért most a Bocskai lő gólt. Pásztói rúgja be a második debreceni gólt. (7:2). Némi vita támad a gól után, lest reklamál a Ferencváros. Ezzel végződik a félidő.

A szünetben a debreceniek a távollevő Kertest szidják, akinek elküldték a szolgálati helyére a vasúti jegyet, a kapus jelezte, hogy idejében megérkezik a mérkőzésre… Hiába vártak Kertesre…

Fürge Bocskai-támadások vezetik be a második félidőt, de a 7-ik percben Kiszely gólba „csőrözi” a labdát. (8:2).

Polgár komikus gólján derül a közönség. A ferencvárosi középcsatár a félpályáról tör előre, Elek kirohan eléje, Polgár belerúgja a labdát, úgy látszik, vége a helyzetnek, de a labda megint Polgárhoz kerül, és most végre bent táncol a hálóban a „kilencedik” (9:2).

A „gólesővel” egyidőben most jégeső veri a játékosokat és közben Pásztói újra beveszi Háda „várát”. (9:3).

Olyan sűrű a jégesés, hogy alig látni a játékot. Csuromvíz a játékosok dressze és Nádas egy ízben 25 métert csúszik a vizes füvön. Derültség! Pozsgai, a Bocskai középfedezete megsérül. Hatalmas turbánnal a fején jelenik meg újra.

A nehéz pályán lelassul az eddigi gyors játék. A tizedik gólt Sárosi dr. „csak” a 37-ik percben lövi (10:3), de nyomban utána Kiszely is gólt szerez. (11:3). Sőt, Gyetvai eléri a „tucatot” (12:3) és ezzel végződik a játék…

Barna Bélának nem volt nehéz dolga, de mégis közepesen vezette a játékot és többször hibázott. Osztályzata: 3.