A Hungária a kispesti „oroszlánbarlangban” is nagy fölénnyel győzött

Hungária - Kispest 4:2 (3:1)

Az elmúlt héten pontot rabolt a Kispest az Újpesttől és most az új „oroszlánbarlangban” a Hungária ment ki, hogy a bajnoki pontokért harcoljon.

Az első percekben a Kispest támad, de azután rendszeressé válnak a Hungária rohamai és Boldizsárnak ugyancsak erős ostromot kell kiállania. Sebes húsz méteres lövését a hórihorgas kispesti kapus Vidor elé üti, de nagyszerű bravúrral másodszor is megkaparintja a labdát a berohanó Hungária csatár elől.

A pompás formában lévő Kincses lendíti előre a Kispestet, beadását Nemes nagy erővel küldi Szabó kapujára, aki azonban könnyen fogja a „bombát”. A Hungária csatársorában Cseh küzd megállás nélkül és olyan szép akciók indulnak el a lábán, hogy még az ellenlábas drukkerek és nem egyszer tapsolnak a kiváló játékosnak.

A 20. perc megérleli a Hungária első gólját. Vidor szabadrúgását Boldizsár fogja ugyan, de Kisucki a kapus kezei között a hálóba fejeli a labdát. 1:0 a Hungária javára.

Két kornerrel válaszol a Kispest, Szabó egy ízben nagyszerűen hárít, azután a 35. percben újabb Hungária gól következik. Dudás a balszélre sodródik ki, beadását Cseh elfogja, leállítja a labdát és elegánsan a hálóba vágja a gólt. (2:0).

Csodával határos módon menti a Kispest a további Hungária támadásokat, egy ízben Cseh lövését csak a kapufa tartja fel. A 40. percben percekig pereg a labda Boldizsár kapuja előtt, újra a kapufára ment, de azután a sok láb között Dudásnak sikerül a hálóba találnia.

Már 3:0-ra vezet a Hungária. Két perc múlva sarokrúgás után Szabót hátvédei akadályozzák a védésben és Nemes az üres kapuba rúgja a labdát. (3:1).

A második félidőben sem változik a játék képe. .4 Hungária csatársora, de a védelme is sokkal jobban játszik, mint az ellenfélé és már az 5. percben itt az újabb kék-fehér gól. Kisucki beadását Müller pontosan helyezi a kapu jobb sarkába.

4:1-re vezet a Hungária. Iskolajátékot mutat be a vendégcsapat. Sebes messziről irányított lövését védi Boldizsár, majd Kisucki két lépésről „holtbiztos” helyzetben hibáz.

A 27. percben a Kispest „szépít” az eredményen. Kincses gólba tartó lövését Bíró kézzel fogja el, a megítélt tizenegyest Olajkár vágja a hálóba. (4:2).

Az eredmény már nem változik, bár mind a két csapatnak a hátralévő időben is több gólhelyzete akadt.