Rejtélyes körülmények között meghalt egy ismert magyar repülő

Ágotay Ferenc 36 éves műszaki tisztviselő, a kitűnő sportrepülő, vasárnap reggel rejtélyes előzmények után meghalt.

Ágotay az utóbbi időben két ízben is lezuhant repülőgépével, azonban mindkét esetben csodálatosképpen csupán könnyű sérüléseket szenvedett.

Csütörtökön Ágotay motorkerékpárján Siófokról Budapest felé robogott az országúton. A motorkerékpár hátsó ülésén Ágotay sógora ült. Útközben a motor kihagyott és ezért Ágotay Martonvásár közelében a hófuvásban meg akart állni a géppel, hogy megjavítsa a hibát.
A motorkerékpár azonban megfarolt és utasaival együtt az árokba zuhant.

Úgy Ágotay, mint sógora azonnal talpraugrottak és miután a gépnek sem volt komolyabb baja, tovább akarták folytatni az utat. Csakhamar azonban Ágotay rosszullétről panaszkodott. Néhány perc múlva egy személyautó haladt arra, amelyet megállítottak és Ágotay megkérte a gépkocsi vezetőjét, hogy hozza be Budapestre, miután rosszul érzi magát. Ágotay fel is szállt az autóba, sógora pedig egyedül folytatta útját a motorkerékpárral. Hogy útközben mi történhetett a személyautóban, azt eddig még nem sikerült tisztázni.

A jelek szerint az autó lelkiismeretlen utasai látva azt, hogy a balesetet szenvedett sportember eszméletét vesztette, a Horthy Miklós körtérnél kitették Ágotayt a gépkocsiból és egy utcai padra ültették.Az őrszemes rendőr akadt rá az ájult emberre, akit a mentők beszállították az Uj Szent János-kórházba. Azonnal orvosi kezelés alá vették, azonban Ágotay anélkül, hogy eszméletét visszanyerte volna, vasárnap reggel kiszenvedett.

Miután kihallgatni nem lehetett, nem lehet tudni, hogy tulajdonképpen mi történt vele az autóban. A rendőrség beidézte Ágotay sógorát, aki azonban nem tudta megmondani, hogy milyen rendszáma volt a személyautónak.

A szerencsétlenül járt sportember holttestét felboncolják, hogy megállapítsák halála okát és egyben nyomoznak a lelkiismeretlen autósok után.