Blaha Lujza búcsúja a Népszinháztól

A kitünő művésznő, a múlt hóban legkedveltebb szerepeiben búcsúzott el a Népszinháztól, melynek legfőbb büszkesége volt. Művészetének teljes erejében nem vonúl nyugalomba, hanem a Nemzeti Szinházhoz megy át, hová a művésznőt örökös tagúl szerződtették. Sűrűn vendége lesz azonban jövőre is a Népszinháznak.

Blaha Lujza október 31-ikén a „Sárga csikó” népszínmű Erzsi szerepében búcsúzott a népszinháztól. A mint megjelent, zugó taps és éljenzés köszöntötte. A közönség felállott s kendőt lobogtatott. Az egész előadást minden jelentnél megakasztotta a meleg és zajos tüntetés. A színfalak közt is ünnepelték.

A népzsinházi bizottság nevében Ruszt József intézett hozzá beszédet. Porzsolt Kálmán igazgató úgy köszöntötte, mint a Nemzeti Szinház örökös tagját és a Népszinház örökös vendégét. Majd Szirmai Imre adta át a szinház személyzetének ezüstkoszorúját, Blaháné könynyes szemekkel válaszolt.

„Nem örökre búcsúzom”. – A Nemzeti Szinházban Blaha Lujza e hó 10-ikén lép fel „A sztrájk” népszínműben, Szigligeti és Balázs Sándor régi jó művében.