Magyar-bolgár kerékpáros mérkőzés a Millenárison

A pünkösdi szófiai vereség után igen nagy érdeklődéssel zajlott le a péntek este megtartott revánsmérkőzés. Magyarország csapata sporttudásának legjavát nyújtotta. Rég nem láttunk ilyen izgalmas és szép versenyt. A bolgár együttes is elkövetett mindent, hogy előrelátható vereségét minél jobban csökkentse.

A bolgár csapatot Boldog Nándor, a MKSz társelnöke üdvözölte, majd fölhangzott a bolgár és a magyar himnusz.

Mintegy ötezer néző kőzött megjelent a versenyen dr. Stoilov Sztoil bolgár követ családjával és a követség teljes tisztikarával. A bolgár követ egy arany cigarettatárcát adományozott a legjobban szereplő bolgár versenyzőnek, amit Tzvetkó Gheorgheiff nyert el.

Négy izgalmas elődöntő és két középdöntő után Tzvetkó Gheorgheiff áll starthoz Nagy Bélával szemben. Tzvetkó Gheorghieff vezet, a második kör fordulójában igen ügyes taktikával Tzvetkó Gheorghieff kiugrik, amit Nagy már az utolsó 200 méteren nem tud behozni, s így a döntő futamot a bolgár Tzvetkó Gheorghieff nyeri meg fél kerékhosszal. 200-as ideje 12.8 mp.

A bolgár győztest Éles Ferenccel kellett volna indíttatni. Éles az elődöntőben 12.4 mp-es időt ért el. Szép küzdelem volt a tízkörös csapatüldözési verseny, ahol Magyarország csapata győzött, es a húszkörös magyar-bolgár pontverseny, ahol Éles és Tzvetkó Gheorghieff, a verseny két sztárja egy kör előnyt szerez.

Eredmény: 1. Éles 13 pont és 1 kör előny. 2. Tzvetkó Gheorghieff 11 pont és 1 kör előny. 3. G. Velinoff, 4. Nótás.

A magyar-bolgár kerékpáros mérkőzés eredménye 30:18 a magyar csapat javára. Szép küzdelmet láttunk a nemzetközi motorvezetéses versenyben is, ahol négy magyar versenyző vette fel a küzdelmet a német M. Damerow steherversenyzővel szemben.

A 15 km-es motorvezetéses versenyt az egész jó formát mutató Szekeres Béla nyerte 13:23.2 idő alatt, míg a 25-km-es motorvezetéses versenyben M. Damerow győzött 20:15.6 idő alatt.