Vörös Ferenc a Balaton bajnoka

Vasárnap délután a Magyar Úszó Egyesület rendezte a Balaton 2000 méteres úszóbajnokságát. Gyönyörű időben, érdekes küzdelem fejlődött ki a résztvevő férfi és női versenyzők között.

A Balaton bajnokságát Vörös Ferenc nyerte meg. 300 méterrel előbb érkezett be a célba, mint a többiek. Ideje 32 p. 04 mp.

A hölgyek versenyét Molnár Magda (MUE) szerezte meg. Idő 38 p. 53 mp. Az utolsó tizenöt méteren úgy látszott, hogy Felhős Magda kerekedik felül, de aztán Molnár jól finiselt. Felhős ideje 39 p. 11 mp.

Harmadik helyen végzett és egyúttal megnyerte az ifjúsági kategóriát a 14 éves Novák Ilona (MUE), aki mint a jövő nagy hátúszója, hátán úszva tette meg a két kilométeres távot.

Ideje 42 p. 32 mp. A fiúversenyben Nagy (MUE) végzett az első helyen 37 p 20 mp. idővel. A csapatversenyekben szintén a MUE vitte el a pálmát.

A versenyzőket végig kísérte csónakon Albrecht főherceg, aki a sikerültebb jeleneteket lefotografálta. A verseny után Albrecht főherceg kiosztotta a tiszteletdíjakat, majd elismerését fejezte ki a viadal főrendezőjének, Schubert Józsefnek, a MUE társelnökének.

A versenyeket nagy közönség nézte végig.