Gumibottal és kardlappal oszlatták szét a Wagner-párt gyűlését

A Független Néppárt az este a királyutcai Vas-kávéházban tartott gyűlést, amelyen Wagner Károly Államtitkár tiltakozott a választási biztosok eljárása ellen, amellyel a zsidó szavazókat el akarja ütni az ajánlási jogtól. Utána Bontha Jenő az V. kerületi frontharcos szövetség társelnöke azt fejtegette, hogy a bajtársiasságban nem lehet felekezeti különbség, majd Klár Zoltán az idegenből importált ,, zöld” röpiratok tekintélyromboló és felforgató hatásairól szólott. Klár éles beszéde közben az ügyeletes rendőrtisztviselő felpattant helyéról és felszólította a gyűlés elnökét, hogy vonja meg Klár Zoltántól a szót.

A gyűlés közönsége hangosan tiltakozott a rendőri beavatkozás ellen. Izgalmas jelenetekre került sor, úgy , hogy az elnök végül kénytelen volt a gyülést feloszlatni. A közönség távozása közben a hangos és szenvedélyes jelenetek egyre fokozódtak, ugy, hogy a rendőrök végül gumibottal és kardlappal oszlatták szét a gyűlés közönségét.

Ekkorára rendőri megerősítés érkezett amely hosszú ideig lezárva tartotta a gyűlés színhelyének környékét. A nyugalom csak jóval a gyűlés befejezése után állott helyre. Itt említjük meg, hogy Wagner Károly Független Néppártja petíciós jogát fenntartva, megkezdte a pótajánlások gyűjtését.

A lelkes kispolgári és bajtársi tábor óriási lelkesedéssel támogatja pártját a választási küzdelemben, csak vasárnap több mint 333 új ajánlást írtak alá.