Pesti rokonára hagyott húszezer pengőt egy johannesburgi asszony, akit három férje és fia meggyilkolása miatt felakasztottak

Érdekes levél érkezett pár nappal ezelőtt egy londoni ügyvédi irodából Komsich Béla budapesti kereskedőnek. A levél arról szól, hogy Komsich Béla unokanővére: Melken Rudolf johannesburgi vállalkozó külön váltan élt felesége tekintélyes vagyont hagyott a budapesti kereskedőre.

A levél mögött valóságos rémregénybe illő törénet huzódik meg, amelyről párisi és londoni világlapok hasábos tudósításokban számolnak be. Ugyanis az örökhagyó Melkennét a johannesburgi fogház udvarán többrendbeli gyilkosság miatta felakasztották.

Az ébenfeketehajú, feltűnően szép Melken Rudolfné édesapja Magyarországból vándorolt ki Dél- afrikába és Johannesburgban hatalmas vagyont szerzett. Később azonban teljesen tönkrement és koldusszegényen halt meg. Egyetlen leánya nem sokkal atyja halála után férjhez ment egy fiatal orvoshoz, aki röviddel a házasság után meghalt. Az asszonyt ekkor egy dúsgazdag tőzsdés vette nőül, de nemsokára ő is elhunyt. Ekkor egy vállalkozó felesége lett s rövid házasélet után a harmadik férje is meghalt.

A harmadik házasságból fia született, akivel együtt élt Johannesburg környékén, amikor negyedszer is férjhez ment Melken Rudolf vállalkozóhoz. Negyedik férjétől nemrég elvát és a férj hatalmas vagyont biztosított neki. A válóper után rövidesen maghalt Melkenné 15 esztendős fia. A fiú halála után kiderült, hogy Melkenné arzénnel megmérgezte gyermekét s a nyomozás azt is kiderítette, hogy az asszony mind három férjét méreggel pusztított el.

A nyomozás során egymásután exhumálták Melkenné férjeit s így derítették ki az asszony döbbenetes bűnlajstromát.

A johannesburgi törvényszék Melken Rudolfnét halálra ítélte s nemrég ki is végezték az asszonyt, aki három férjét és fiát ölte meg.

A kivégzett följegyzéseiből kiderült, hogy halála előtt végrendelkezett Melkenné, negyedik férjétől származó vagyonáról. Ennek a vagyonnak egy részét közel 20.000 pengőt unokafivérére, Komsich Bélára hagyta.