Brávó, motalkójegy!

Akik ismerik a bürokrácia számos hibáját, meglepő tapasztalatra tettek szert az elmult héten. A közlekedési minisztérium olyan gyorsan hajtott végre egy kormányintézkedést, hogy adminisztrációja igazán mintaképül szolgálhat.

Pénteken, szeptember 1-én látott napvilágot a kormány rendelete a polgári gépjárművek nyersanyaggal való ellátásáról, az úgynevezett motalkó-jegy bevezetéséről.

Másnapra elkészült a végrehajtási utasítás és a rákövetkező hétköznapokon a posta már valamennyi autótulajdonosnak kézbesítette a motalkó-jegyet, amelynek alapján akadálytalanul hozzájárulhat a részére megállapított anyaghoz. A motalkó-jegy kiállítása más időkben legalább is hetekig tartó hivatalos munkát jelentett.

A lispei petróleumkutak lehetővé teszik, hogy Magyarország normális benzinszükségletének 60 százalékát belföldi eredetű áruval fedezték, a most életbelépett takarékossági rendszabályok mellett tehát szinte egyáltalán nincs szükség külföldi motorhajtó anyagra. A gyors és pontos lebonyolításért a közlekedésügyi minisztériumot, elsősorban Algyay-Hubert Pál államtitkárt és munkatársait illeti elismerés.