Ki informálta a Völkischer Beobachter-t a bonyhádi rémségekről?

A bécsi Völkischer Beobachter rémregényébe illő „tudósítást” közöl budapesti keltezéssel a bonyhádi választókerületben történt állítólagos „németüldözésről”.

Nem érdemes ezzel a rosszakaratu ferdítésektől hemzsegő cikkel részletesen foglalkozni, elég csak arra utalni, hogy a bécsi lap milyen állításokat kockáztat meg komoly tudósítás álarca alatt.

Többek között azt jelenti a Völkischer Beobachter, hogy dr. Mühl Henrik megválasztása után
a magyar csendőrök előbb husz leányt valósággal inkvizíciós kihallgatásnak vetettek alá, azután brutálisan bántak egy „Jungkamerad”- dal és ezzel annyira felbőszitették a falusi lakosságot, hogy csendőri megerősítést kellett kérni…

A bécsi „V.B”azonban még ennyivel sem elégszik meg!

Azt is tudni véli, hogy az”egyik község” lakosságát a csendőrök éjszaka álmukból keltették fel és vitték be kihallgatásra és a szekszárdi ügyészségre kísérték…
Csodálatosképpen „az utolsó percben” a bécsi lap mégis azt a jelentést kapta Bonyhádról, hogy „Tolna alispánja a belügyminisztérium utasítására leállította Mórágy község német lakosságának további zaklatását és az ügyben szereplő csendőri szervek ellen vizsgálat indult meg. Ugyanekkor a három letaróztatott németet is szabadlábra helyezték…”

A bécsi „V.B” tehát jónak látta előbb a rémregény közlését, hogy azután a végén az utolsó mondatban tulajdonképpen visszavonja minden tényállítását! Nem is kellene másra hivatkoznunk, csupán arra, hogy dr. Mühl Henriket a bonyhádi kerületben mint hivatalos kormánypárti jelöltet választották meg és ez már maga is elengedő cáfolata a bécsi lap rémképeinek!

Vajjon ki informálta Budapestről a bécsi Völkischert?