Hajszálon múlott a bajnokverés

Újpest – Kispest 2:2 (2:2)

Megyeri-úti pálya – 2500 néző – Bíró: Rubint.

A Kispesti Kalocsayval, a prágai Spárta beregszászi válogatott balszélsőjével megerősödve állt ki az Újpest ellen.

Az Újpest nagy lendülettel kezdi a játékot és Tóth, majd Zsengellér lövései alig kerülik el a kaput. Gyors, izgalmas és változatos a játék.

A 9. percben a Kispest gólt ér el. Olajkár II. kiadja a labdát Kincsesnek, aki Fekete hibájából pontosan ívelheti középre a labdát és Nemes, a kispestiek gólzsákja beemeli a labdát a hálóba. 1:0.

Az Újpest erős támadásokkal válaszol, de a kispesti védelem minden tagja feladata magaslatán áll, pompásan veri vissza az újpesti kísérleteket.

A 21. percben ritka látványos góllal egyenlít az Újpest, Tóth, a kornerzászlótól beíveli a labdát, amely érintés nélkül a meglepett Boldizsár háta mögött a hálóba hull. 1:1.

Most jól gördülnek az újpesti támadások, de a Kispest továbbra is egyenrangú ellenfele a bajnokcsapatnak. Kispesti támadásoknál az újpesti védelem, különösen Futó fejvesztetten kapkod.

A 33. percben Vincze előre adja a labdát Hidasinak, aki egy-két lépést tesz és élesen a hálóba lövi a labdát. 2:1-re vezet az Újpest.

A játék fokról-fokra ellanyhul. A 45. percben Kincses a taccsvonalról szabadrúgást ível középre, Futó és Sziklai késlekedik és a befutó Kalocsay besodorja a kiegyenlítő gólt. 2:2.

A második félidőben az Újpest lanyha támadásokkal kezd, egyedül Tóth jelent veszélyt az ellenfél kapujára. Az újpesti közönség látva a meddőséget, centernek követeli Zsengellért.

A Kispest fölénybe kerül, két ízben csak a szerencse menti meg újabb góltól a lila-fehér kaput. A 35. percben végre Zsengellér áll a középcsatár helyére és ekkor sokkal veszélyesebbek az újpesti támadások. A győzelmet megszerezni azonban már nem tudja az Újpest.

Az Újpestben Szűcs és Tóth játszott jól. A Kispest legjobb része a védelem volt, a fedezetsor szürkén játszott. A csatársorban Nemes és Kalocsai játszott kiválóan. Rubint játékvezető osztályzata hármas.