Halálbüntetést inditványoz az ügyészi vádirat a Vasvári Pál utcai rablógyilkosokra

Halálbüntetést inditványoz az ügyészi vádirat a Vasvári Pál utcai rablógyilkosokra: Kain Bélára és Sachs Józsefre

Most készült el az ügyészség vádirata és a büntetőtörvényszék már főtárgyalást is tűzött ki abban a megdöbbentő bűnügyben, amelynek Kain Béla kárpitossegéd és Sachs József villanyszerelő a vádlottjai.

Néhány hónappal ezelőtt a két iparossegéd meggyilkolta és kirabolta Reich Márton 71 esztendős Vasvári Pál- utcai asztalmestert.

A gyilkosság nyomozása napokig izgalomban tartotta a közvéleményt. A rendőrség bravuros gyorsasággal kerítette kézre a két rablógyilkost. Az ügyészi vádiratból kiderül, hogy milyen bestiális kegyetlenséggel végeztek a gyilkosai az öreg asztalosmesterrel:
- Sachs és Kain megigérték Reich Mártonnak, hogy egy nőismerősüket bemutatják neki. Vasárnap délután elmentek hozzá, de a nő nem volt velük. Együtt feketéztek, cigarettáztak Reich Mártonnal, azután az idős ember lepihent. Alig hogy lefeküdt a sezlónra. Kain Béla rátámadt Reich Mártonra, száját kendővel betömte, azután Sachs Józseffel együtt hurkot vetett a nyakára és megfojtották az idős embert.
A gyilkosság után kirabolták: hetven pengőt vittek el.

Az ügyészség vádiratában rablással párosult gyilkosság bűntette miatt emel vádat Kain és Sachs ellen és mindkét vádlott a legsulyosabb büntetést:
Kötéláltali halál kiszabását inditványozza.

Dr. Bányász Vilmos védő a vádirat ellen észrevételeket nyujtott be. Szerdán már tárgyalást is tart a Vasvári Pál – utcai rablógyilkosság bűnügyében dr. Dorosy Dezső törvényszéki tanácselnök tanácsa.