Új simiai anyamajom

New-York

Az állatfényképészek rendszerint vasidegekkel rendelkeznek, mert tudjak, hogy az állatok nem a legnyugodtabb alanyok a fényképezésnél és így csak a legtürelmesebb fotográfus készíthet megfelelő felvételeket.

A bronxi állatkert új simiai anyamajma, amelynek nemrégen kölyke született: alaposan próbára tette még a közmondásos állatfényképészek türelmét is. A fényképészek a kis kölyökmajmot akarták lefényképezni, de ezt az anya minden erejével megakadályozta.

Kölykét karjai közé szorítva, órahosszat a ketrec fala felé fordult, majd amikor megunta a mozdulatlanságot, kölykével a nyakában, viharsebesen ugrált a ketrec egyik sarkából a másikba. Az állatkert régi gyakorlott őrei a felbőszült anyamajmot csak nagynehezen tudták rávenni arra, hogy belenézzen a fényképezőgépek lencséjébe.

A képen Monna, az anyamajom, még mindig sértődötten bámult a tolakodó fényképészekre, fia azonban, amelynek Cézár a neve, inkább kíváncsian, mint ijedten kutatja szemével a nagy felfordulás és az órákhosszat tartó izgalom okát.