Német repülők Lengyelország felett

A lengyelországi hadiszintéren nagy erővel előnyomuló német hadsereg élcsapatai a német repülőrajok voltak, melyek sok helyen megtörték a - német jelentések szerint is - hősiesen harcoló lengyel csapatok ellenállását. A német vadász- és bombázó repülőgépek már az Ellenségeskedés kitörésének pillanatában működésbe léptek. Itt közölt két képünk az egyik legmodernebb típusú német vadászrepülőgép belsejében készült.

Álcázott német tank katonája a lengyel hadállásokat kémleli. A tankok nagy szerepet játszanak a lengyelországi hadszintéren. A német katonai gépkocsioszlopok végtelen sorokban vonulnak a lengyel országutakon.

Hitler vezér a fronton
Hitler vezér a német-lengyel ellenségeskedés kitörése után a frontra utazott és mindenütt, ahol megjelent, a német katonák lelkesen ünnepelték. - Képünk: Hitler vezér megbeszélést folytat tábornokaival.

A mozgósított Párizs
A francia fővárosban a mozgósítás és a hadiállapot bejelentése után a francia rendőröket is elláttak acélsisakokkal és gázmaszkokkal.

A háborús London
Az angol fővárosban éjjel-nappal folyik homokzsákok készítése és szállítása. A többszázéves épületeket homokzsákokkal védik esetleges légitámadások ellen.