Nyolc angliai pályaudvaron vasárnap pokolgépes merényleteket követtek el

Leedsben felgyujtottak egy olajfinomitógyárat, háromszáz tonna olaj elpusztult A londoni kikötőben tűz ütött ki egy 1500 tonnás gőzösen
London, julius 2.

Az angol közvéleményt vasárnap ujabb sorozatos pokolgépes merényletek és tűzesetek tartották izgalomban. Az ország különböző nagyobb városaiban csaknem egyidőben nem kevesebb, mint nyolc pokolgépes merényletet követtek el és minden esetben pályaudvarok ruhatári helyiségében robbant a bomba. Azonkivül két nagyobb tűzeset is volt, amelynek hátterében a hatóságok ezuttal is gyujtogatást sejtenek.

Az egyik tűz Leeds gyárvárosban pusztított, a másik a londoni kikötőben, egy hajón. A pokolgépes merényletek és a gyujtógatások híre nyomán ujból elterjedtek a híresztelések, hogy a merényleteket és gyujtogatásokat ir nacionalisták követtél el.

Az ír nacionalisták kényszeríteni akarják a hatóságokat, hogy bocsássák szabadon a jelenleg fogva tartott és részben, már elítélt ötvenöt ír forradalmárt.

A pokolgépes merényleteket a következő városok pályaudvarainak ruhatári helyiségében hajtották végre: Derby, Leicester, Birmingham, Stafford, Nottingham, Coventry, Warwick és Cetaring.