Hitler hadsereghez intézett kiáltványa

Berlin, szeptember 3.
(Német Távirati Iroda) Hitler vezér és kancellár a nyugati hadsereg katonáihoz a következő kiáltványt intézte.

Nyugati hadsereg katonái!
Anglia akár csak a háboru előtt, a háboru után is a bekerítés politikáját folytatta Németországgal szemben. Jóllehet, Németországnak a Birodalom  nyugati felén egyetlen más államtól sincs követelni valója és ezeken a vidékeken nem tart igényt semmiféle területi felülvizsgálásra és bár éppen Németország Angliának és Franciországnak egyaránt olyan gyakran inditványozta a szívélyes megértés, sőt barátság létrehozását, a brit kormány a számunkra még a világháboruból ismert háborus uszitóktól indittatva elhatározta, hogy leveszi álarcát és egy átlátszó ürügy felhasználásával kikiáltja a háborus állapotot.

 

Anglia már hónapok óta fedezte a németek élete és biztonsága ellen irányuló lengyel támadásokat és a Danzing Szabadvárossal szemben elkövetett erőszakot azzal az igérettel, hogy azonnal Lengyelország segitségére siet, ha Németország védekezik ez ellenennek. Minthogy Lengyelország ennek a védelemnek a tudatában a Birodalom területe ellen is a leghevesebb támadásokat intézte, elhatároztam, hogy felrobbantom ezt a Németország köré vont gyürüt. A Szovjetunióval kötött támadást kizáró és tanácskozó érintkezésről szóló szerződés biztosit bennünket afelől, hogy Keletnek ezzel a legnagyobb birodalmával a békés megértés politikáját folytatjuk.


A lengyel támadásnak viszonzásaképpen keleten már két napja harcolnak a német hadsereg részei olyan béke megteremtése érdekében, amely biztosítja a német nép életét és szabadságát. Működésüket már 48 óra után mindenütt siker kíséri. Bár a légihaderőnek keleten csak kis részét vetették harcba, már uralkodik Lengyelország egész légi tere felett.

 

A német nép és keleti bajtársaitok most elvárják tőletek, nyugati arcvonal katonái, hogy rendithetetlenül, acélból és vasból épült falként védelmezzétek a Birodalom határát minden támadással szemben, egy olyan erődítményben,  amely százszor erősebb a világháboru soha le nem győzött nyugati arcvonalánál. Ha teljesítitek kötelességteket, a keleti harc néhány hét alatt sikeresen befejeződik.

Akkor azután az egész 90 milliós állam ereje mögöttetek áll. Mint a világháboru régi katonája és mint legfelsőbb parancsnokotok, a belétek vetett bizalommal megyek ma a keleti hadsereghez. Plutokrata ellenfeleink felismerik majd, hogy most más Németország száll szembe velük, mint 1914-ben.

Berlin, 1939 szeptember 3.
Hitler Adolf  s. k.

Kiáltvány keleti hadsereghez
Berlin, szept.3.
Hitler vezér és kancellár a következő kiáltványt intézte a keleti hadsereg katonáihoz.

Keleti hadsereg katonái!
Anglia hónapok óta folytatja Németország ellen irányuló és már a világháború előtti időkből ismert bekeritő politikáját. Megkísérelte, hogy Európa valamennyi államát és népét felhasználja erre a célra. Lengyelországot szemelték ki ebben a bekerítő arcvonalban az egyik legfontosabb szereper, annál is inkább, mert a Szovjetunió nem volt hajlandó saját érdekeit Anglia érdekeinek alárendelni. A lengyelországi németek állandó üldözése, a Danzig szabad város ellen minden eszközzel megindított harc kényszerített, hogy keleti harcvonalunkon lépéseket tegyek a Birodalom biztosítására.

 

A Szovjetunióval megkötött támadást kizáró és tanácskozó érintkezésről szóló szerződés egyesítette Európa két legnagyobb és legerősebb államát abban az akaratban, hogy népeit soha többé ne engedje háboruba egymás ellen. Lengyelországot azonban, mint a brit bekerítő és megsemmisitő politika legfontosabb láncszemét, békére kell kényszeríteni.


Keleti hadsereg katonái! Rövid két nap alatt olyan teljesítményeket vittetek véghez, amelyekre egész Németország büszkén tekint. Tudom, hogy felismeritek az elétek kiszabott feladatok nagyságát és mindent megtesztek, ami csak tőletek telik, hogy legelsőbb is ezt az ellenfelet a leggyorsabban leverjétek. A hatalmas eszközökkel kiépítette nyugati erődvonal fedezi majd és védi addig Németországot Franciaországgal és Angliával szemben. Én magam, mint a világháboru régi katonája és mint legfelsőbb parancsnokotok még ma a harctérre megyek hozzátok.


Berlin, 1939 szeptember 3.
Hitler Adolf s. k.