Kezdődik a korongüzem

BKE – FTC 9:1 (3:0, 3:1, 3:0)

Vasárnap kora reggel a műjég felől harcias indián csataordításuk vertek fel a Városliget méltóságteljes őszi csendjét: a BKE és az FTC korongozói tartották második idei kétkapus edzésüket.

A hosszú nyári pihenőben alaposan kiéhezett játékosok ugyancsak „korongéhesen”, száguldoztak fel és alá a jégtükrön, és ha az egyes akciókba még sok részlethiba csúszott is be, helyenként itt-ott már a főidénynek is becsületére váló lendületes és szép támadásokat vezettek a csatársorok.

Különösen a BKE első sora mutatott máris jó játékot. Miklós és Jeney nemcsak ötletesen, de feltűnő gólképesen is támadták a különben nagyon-nagyon gyengén védett Fradi-kaput - ahány komolyabb lövés a zöldfehérek kapujára ment, azt a kapus mind beeresztette!

Margó dr. igyekezett pótolni Rónát, ami passzolásban és küzdésben sikerült is neki, azonban lendületben, sajnos, úgy ő, mint a BKE többi ma számba jöhető játékosa messze elmarad az eltávozott szélsőtől és bizony félő, hogy ez a körülmény a későbbi, komoly mérkőzéseken erősen éreztetni fogja hatását…

Annál megnyugtatóbb viszont, hogy a védelem, de különösen nagyszerű Európa válogatott kapusunk, Csák dr. máris egészen kiváló formában van! Néhány egészen „nagy” védést mutatott be!

Az FTC a mezőnyben egészen jól játszott, sokat és jól támadott is, azonban ma már nem lehet teljesen gyengén védő kapussal komoly eredményt elérni a korongsportban!

Egyébként Gergely II., Pálfalvi és időnként a Bécsből most hazatért Korda mutattak máris javuló teljesítményt. A többieket a hulló gólzápor szemmel láthatóan erősen lehangolta.