Haladás – Újpest 2:2 (1:0)

Megyeri-úti pálya. – 2500 néző. – Játékvezető: Vezér II.
Az Újpest Szűcs, Balog, Vincze és Zsengellér nélkül állott négy tartalékkal állott ki a Haladás ellen. A szombathelyi csapat megérdemelten jutott egy ponthoz.

A Haladás kezdte a játékot és három gyors támadással mutatkozik be az újpesti védelemnek. Lovász lövését Sziklai csak bravúrral tudja tisztázni. A Haladás támadásai egyelőre veszélyesebbek, mint az Újpesté.

A 29 percben Joós és Gazdag összecsapnak Joós a szenvedő fél, de a játékvezető tévesen fordítva ítéli meg a szabadrúgást, az Újpest tizenhatosáról.

Miközben az újpesti közönség zúgolódik. Kálazi fut a labdának és bombája a felső sorokban köt ki. 1:0-ra vezet a Haladás!

Három perc múlva Kálazi fellöki Kocsist. Tizenegyes, Kocsis rúgja a büntetőrúgást, de Baumann elvetéssel kivédi.

A második félidő első pereiben itt az újabb meglepetés. Mórócz kiugrik a dermedten álló újpesti védelem mellett és az ellenkező sarokba lövi a labdát. Már 2.0-ra vezet a Haladás!

Négy perccel később Solti szabadrúgását Kiss kézzel üti le. Ez is tizenegyes. Most Solti lövi és a labda védhetetlenül háló ér. 2:1.

Nagy az izgalom. Solti lesz az újpesti középcsatár, Kállai és Kocsis a két összekötő. Az Újpest óriási lendülettel támad, Baumann egyik bravúrt a másik után követi el. Solti lövését Kálazi a gólvonalról rúgja vissza.

A 26. percben egyenlít az Újpest. Tóth a taccsvonal tájáról 30 méternyire szabadrúgást rúg és a labda a sorfal fölött a meglepett Baumann mellett a hálóba hullik. 2:2.

Héjjá megrúgja Ádámot és a játékvezető kiállítja. Az utolsó percekben az Újpest minden emberével támad, de a szombathelyiek eredményesen védekeznek.