Hungária – Haladás 7:2 (4:1)

Cseh öt gólt lőtt

Hungária-út – 5000 néző. – Játékvezető: Nemeskéri.
„Jól” kezdődik a szombathelyiek részére a játék. A 20. percben Mórócz kiugrik. Bíró kísérgeti, de a center nem zavartatja magát: a léc alá vágja a labdát. 1:0 a Haladás javára!

A Hungária ellentámadása végén Kiszleczky a kapufát találja, azután Baumann kétszer is ragyogóan véd. Teljesen besötétedik, az eső is elered, alig látni már. A 22. percben Béky végre labdát kap, lefut, beadását Cseh a hálóba fejeli. (1:1).

Egyre jobban zuhog. Az állóhelyes közönség „betör” a fedett tribünre. Négy perc múlva megint Béky remekel. Hatalmas lövése a kapufára csattan, a lepattanó labdát Cseh begurítja. (2:1).

A Hungária teljesen felülkerekedik. A csatárok három kapufát lőnek egymásután. A 38. percben végre itt az újabb gól. Béky átadását Cseh átlépi, Titkos pedig kényelmesen begurítja (3:1). Az utolsó percben újra Béky vágja középre a labdát. Cseh befejeli. (4:1).

A szombathelyiek is a Hungáriától kölcsönkapott kék-fehér dresszben játszanak. A „testvéri szeretet” kedvéért nagyon barátságos a hangulat. A közönség unatkozik. A pálya felett elszálló három repülőgépnek nagy a sikere. A 25. percben Szabó elfut, lövését névrokona nem tudja védeni (4:2).

A játékosok már felismerhetetlenek. Mindegyik nyakig sáros. Csak vaktában rúgják a labdát. A 44. percben Cseh nagy birkózás után bekotorja a labdát. (5:2). Egy perc múlva Béky teszi ugyanezt (6:2). Az utolsó másodpercekben pedig újra Cseh zárja be a sort. (7:2)