Baleset érte Kőbányán a bajokság éllovasát

Törekvés – Kispest 3:1 (1:0)

Bihari-úti pálya – 2500 néző – Bíró: Égner.
A Ferencvárost-verő Kispest vasárnap váratlanul gyengén játszott és megérdemelt vereséget szenvedett a lelkes Törekvéstől. A mérkőzés kispesti ostrommal kezdődik, de lassanként a Törekvés is lábra kap.

Palatinus fejesét Boldizsár csak bravúros robinzonáddal menti kornerre. Közvetlen utána üresen marad a kispesti kapu, mert Boldizsár rosszul fut ki, de Olajkár I. megmenti a helyzetet.

Szép és változatos a játék. Palatinus nyújtott lábbal ugrik Boldizsárba és a kapust ápolni kell, hogy tovább játszhasson. A Törekvés többet támad és a Kispest szórványos támadásai közben kínos feltűnést kelt a Kispest-hívők körében Déri passzív játéka.

A 39. percben Sirály beadását Boldizsár nem éri el, a labda átszáll a másik oldalra és a lendületesen befutó Dóri a hálóba fejeli. 1:0-ra vezet a Törekvés! A gól után a Törekvés még nagyobb kedvvel játszik, a Kispest viszont kedvetlenül és eredménytelenül.

A második félidőben Zörgő bombája ad komoly munkát Boldizsárnak. Onódy könnyelműségéből majdnem újabb gólt kap a Kispest. A játék miatt figyelmezteti a játékvezető. A Kispest erősít és kapujához szögezi a Törekvést. Déri kapufát lő, majd Olajkár II. fejesét két lépésről kapja el Kiss.

A 20. percben Kiszei összecsap Onódyval és a kispesti hátvédet kiviszik a pályáról. Közvetlenül ezután Palatinus megrándítja a lábát, ő is kibiceg a pályáról, a Törekvés középcsatár egy perc múlva visszatér, a kispest hátvéd azonban csak öt perc múlva tudja folytatni a játékot.

A 30. percben Sirály elfut a könnyelműsködő Vigh mellett, beadja a labdát és Palatinus a levegőben úszva, remek gólt fejel. 2:0.

Utána Déri kézzel üti hálóba a labdát, de a játékvezető észreveszi. A 34. percben Magyar, a Törekvés tartalék jobbfedezete ötletszerűleg huszonöt méterről kapura lövi a labdát, amely az elbámészkodó Boldizsár mellett beesik a hálóba. Már 3:0-ra vezet a Törekvés!

A Kispest minden kedvét elveszti, de a 42. percben azért így is sikerül váratlan támadás közben Kincsesnek szépíteni az eredményt. Ezzel 3:1 lesz a végeredmény.