Példátlanul nagy sikert hozott a Vásár első vasárnapja

Reggeltől estig repülőgépek zúgnak Budapest felett.
A vásár hirnökeiként modern utasszállítógépek repülnek, a vásár vendégeit viszik légi kirándulásra. A vásár szűkebb otthonában, a városligeti vásárvárosban feketéllett egész vasárnap a tömeg.

Nagy napja volt a vásárnak vasárnap.
Kora délelőtt befutottak a vásár filléres gyorsvonatai. Ezerszám ontották a magyar vidék „vásárkóstolóba” jött tömegeit.

Budapest közönsége egyenletes áradatban tartotta állandó ostrom alatt a vásár kapuit. A vásárigazolvánnyal érkezettek tömege, a filléres vonat közönsége, a jegypénztárak forgalma és nem utolsó sorban a vendéglő, a kávéház, a söröző és a nagyszámmal felállított büffék fogyasztása azt mutatja, hogy a vásárt első vasárnapján annyian látogatták, mint még soha.

12 dohánygyáron kívül egy kis fiókgyár is működik a Nemzetközi Vásár ideje alatt; az készíti a közönség előtt a pompás BNV.- Memphist, Nicotex-minőség is lesz belőle.

A kecskeméti Gyümölcstermék Kiviteli Kft. a mult évben kezdte meg működését.
Főleg kecskeméti és környékbeli gyümölcsökből készít természetes alkoholmentes gyümölcsleveket, melyeket főzés és pasteurizálás nélkül, a gyümölcslevek kémiai összetételének és fizikai tulajdonságainak minden befolyása nélkül, különleges eljárással tesz erjedésmentessé. Ezzel az eljárással a gyümölcs minden értéke, vitaminja, eredeti íze és zamata változatlanul fennmarad. Az első évben almát és szőlőt dolgozott fel a vállalat, amikhez a most kezdődő idényben eper, ribizke, meggy és egyéb gyümölcslevek is fognak járulni. A gyümölcslé fogyasztása világszerte ugrásszerűen emelkedik, mert orvosi és népélelmezési szempontból a szakemberek rendkívüli jelentőséget tulajdonítanak a gyümölcslé fogyasztásának, ami egyszersmind a magyar mezőgazdaság nézőpontjából is elsőrendű fontosságu kérdés.

A len- és kendergyári vállatok az árumintavásár alkalmával összefogtak, hogy közös tudással és erővel a len- és kendertermelő területek szaporítása érdekében szemléltető módon megismertessék a len- és kendergyártást és annak jelentőségét önellátás szempontjából is. A sikerült és tanulságos kiállítás megtekintése után mindenki tiszta képet alkothat ezen termelési ágazat és ipar fontosságáról, melynek kiépítése és bővülése nagymértékben csökkenti a külföldtől való függőségünket.

Az olasz pavillonban vesznek részt a kiállításon
az Olasz Hajózási Társaságok, valamint Fiume és Trieszt kikötője. A kiállítás rendkívül érdekes és annál is inkább figyelemre méltó, mert ezeknek a felhasználása ma az egyetlen lehetőség a magyar utas és áruforgalom számára. A megnyitáson megjelent Commendatore Brunó Astori, a Hajózási Társaságok propaganda osztályának főnöke, aki Marah Rudolfnak, a Társaságok magyarországi igazgatójának társaságában fogadta a főméltóságú Kormányzó urat és a megjelent előkelőségeket.