Hatvan budapesti detektív hajszolja Tápiósüly határában a vasúti rablót

Vasárnap reggel rendőri riadóautókon 60 detektív ment ki Tápiósüly községbe, ahol szombaton vakmerő rablótámadást követett el egy álarcos férfi. Az ismeretlen bandita revolverrel és vadászkéssel felfegyverkezve behatolt a tápiósülyi vasúti őrházba.

Szabó Károly jegykezelőt előbb késével összeszurkálta, majd revolvert szegezve reá kirabolta a pénztárt. Kilencven pengőt és néhány fillért vitt magával.

A tápiósülyi csendőrség megállapítása szerint a tettes alighanem azonos a régóta keresett pestszenterzsébeti revolveres vasúti rablóval. Pestszenterzsébeten- mint emlékezetes- a nyáron történt hasonló vasutrablás, ott azonban lövöldözésre is sor került. A tápiósülyi támadás áldozata, szabó Károly pontos személyleírást adott a merénylőről és kiderült, hogy ez
a személyleírás mindenben ráillik a pestszenterzsébeti tettesre

Vasárnap értesítés érkezett tápiósülyről, amely szerint a revolveres bandita a község környékén bujkál. Autókon robogtak ki a helyszínre és a kispesti rendőrkapitányság nyomozó-kutyáit is magukkal vitték.

Tápiósüly környékén megindult a hajsza a bandita után, akit vasárnapra virradó éjszakán egy nő társaságában láttak. A személyleírás alapján felismerték, azonban mire elfoghatták volna, a nővel együtt nyomtalanul eltűnt. Vasárnap reggel a frissen esett hóban lábnyomokat találtak a Tápiósüly környékén elterülő réten. A lábnyomokból megállapítható volt, hogy egy férfi és egy nő haladt el a réten és a főváros felé tartottak. A detektívek a csendőrökkel körülfogták széles karéjban a rétet és a rendőrkutyák segítségével igyekeznek elfogni a vasúti rablót.

Valószínű, hogy a bandita fölött a statáriális bíróság fog ítélkezni, mert amikor a pestszenterzsébeti vasútállomáson a rendőrt tűzharc során lelőtte, már érvényben voltak a rögtönbíráskodásról szóló rendszabályok.