A MAC-futók fölényes diadala a BBTE síversenyén

A BBTE Bély-Demény vándordíjas síversenyének résztvevői tünedeznek fel a fák között. Színes szalagok jelzik útjukat. A táv 18 kilométer. Itt van minden kiváló hó futónk. A nagy riválisok, a MAC és BBTE versenye az izgalom oka, de sokan tippelgetik az öreg bajnok Belloni és fiatalabb bajtársa, Dezső Kornél küzdelmének várható eredményét.

Mind a két verseny meglepetést hozott. A MAC ugyan fölényesen nyerte a csapatversenyt, de a Postás távfutókból álló gárdája legyőzte a BBTE-t. Két kört futottak a versenyzők s már az első körben feltűnt, hogy a MAC legfiatalabb sí reménysége, Hulényi Miklós milyen jó stílusban fut. És hogy már előnye van a többiekkel szemben.

Ekkor még senki sem gondolta, hogy tartani tudja ezt az előnyt. Ő azonban nemhogy tartotta volna, hanem még növelte is. És meg is nyerte a versenyt. A hosszú táv komoly teljesítmény elé állította a versenyzőket. Az egyik főiskolás futó, aki nem készült fel kellőképpen, a nagy kimerültségtől összeesett verseny közben. A mentők vitték el.

Bély-Demény-vándordíjért: 1. MAC (Hulényi, Belloni, Dezső dr., Kiss, Naszády, Gyalokay, Cseh II., Gábor) 9 ó. 19 p. 16 mp., 2. Postás (A csapata) 9 ó. 53 p. 28 mp., 3. BBTE 10 ó. 3 p. 41 mp., 4. Postás (B) 5. UTE.

Egyéni versenyben:
1. Hulényi Miklós (MAC) 1 ó. 12 p. 30 mp., 2. Belloni (MAC) 1 ó. 12 p. 55 mp., 3. Dezső dr. (MAC) 1 ó. 13 p. 26 mp., 4. Várszeghy (BBTE) 5. Pápay (Kassa) 6. Kőváry (BSZKRT) 7. Petrik (BBTE) 8. Kiss (MAC) 7. Rábel (Postás) 10. Csekey (BBTE).

A verseny után megkérdeztük Tatár Istvánt, a Sí Szövetség népszerű ügyvezetőjét, mit szól a viadalhoz:
- Nagyszerű hóviszonyok mellett pompás versenyt rendeztünk – mondotta – , mégis meg kell állapítanom, hogy a Normafa környéke már nem alkalmas komoly verseny rendezésére. Kellemetlen volt az is, hogy a szombati KISOK-verseny jelzőszalagjait nem szedték le, ez megtévesztésre adott okot, így tévedt el a kiváló BBTE-futó Szalay, fel is adta a versenyt és emiatt szorult a BBTE-gárda a Postás mögé.

Lassan esteledik. Szürke félhomály lopakodik a fák közé, halkul a szél is, mind sötétebb lesz és a messzeségből pislogó arany ékszerek csillognak elő az est bársonypalástjáról: az esti Budapest kigyúló lámpái.