Kállay Kristóf, Saáry Éva és Marika, Pajzs Magda kiemelkedő szereplése a műkorcsolyázó versenyen

Kemény hidegben tartották meg az országos műkorcsolyázó versenyt. A szenior férfiszámban Kállay Kristóf kiegyensúlyozott gyakorlatokkal, nagy fölénnyel végzett az első helyen. A bírók véleménye szerint kűrje még jobb volt, mint a bajnokságban. Szépen fejlődik Király Ede, aki a második helyre került.

A női szeniorversenyben Saáry Éva már a kötelező gyakorlatoknál nagy eredményt mutatott fel, kűrjével pedig azt bizonyította, hogy állandóan fejlődik. Szépen futott a második, Széchy Ági is. A junior férfiak versenyében a győztes Molnár és az utána következő Hollay mutattak feljegyezni valót.

A legnagyobb küzdelem a női junior versenyben volt, a tíz résztvevő közül Saáry Marika és Pajzs Magda emelkedett ki. A kis Marika nemsokára utoléri nővére tudását. Bájos, aranyos jelenség! A bírák egyhangú szavazatával lett első, ugyancsak egyhangúan végzett a második helyen a nyúlánk Pajzs Magda.

Magda „mérnöki” pontossággal végezte el a kötelező gyakorlatokat, a szabadon választott gyakorlatai pedig azt bizonyították, hogy van stílusa és tehetsége a jégtánchoz is. Különösen piruettjei arattak tetszést! A harmadik hely Réthy Évának jutott, aki szintén szépen szerepelt és minden mozdulatán meglátszott, hogy komolyon készülődik a versenyekre.

A további sorrend így alakult: 4. Halászffy Éva (ügyes), 5.Czech Kamilla (ritmusos). 6. Kékessy Jolán (tehetséges), 7. Virág Lili (szépen táncol, de keveset korcsolyázik, helyezése megérdemelt). 8. Markotay Ágnes (fürge) 9. Matusek Zsuzsi (fejlődőképes) 10. Czabalay Lenke (jobb helyezést is érdemelt volna).

Örvendetes a sok résztvevő. A BKE simán bonyolította le a viadalt. A bírák a nagy hidegben is jól állták meg a helyüket és igazságosan ítélkeztek, kivéve a férfi szeniorverseny egyik bíráját, aki indiszponáltságában alaposan blamálta magát. A műkorcsolyázó gárda szorgalmasan készül a vasárnapi nagy jégünnepélyre.