Hungária – Elektromos 2:0 (0:0)

Hungária-úti pálya – 3000 néző. Bíró: Iványi.
Úgynevezett különleges mérkőzés volt. Az Elektromos csatárok „birkóztak” a Hungária védelmével. A birkózásból a Hungária került ki győztesen, mert a védelem meg tudta akadályozni az Elektromosok minden góllövési kísérletét.

Pedig az egész mérkőzésen jóformán mindig csak az Elektromosnak támadott, de eredményt nem tudott elérni. Bizony igaza volt annak a bájos sportladynek, aki a tribünön felkiáltott: „Balszerencse, óh!”.

A játék első része döntetlenül végződött. Az Elektromosnak két tiszta gólhelyzete volt. A második félidőben megint az Elektromosok rohamoztak.

A 6. percben történt, hogy egy hosszú labdára, amely a kapu mellé tartott, kifutott Bakon kapus, de odarohant Béki is. A labda nem ugrott fel, Bakon nem tudta elfogni, viszont Béki hátra küldte a labdát Dudáshoz, aki a labdát az üres kapuba vágta. 1:0.

Nemsokára ezután a játékvezető durvaság miatt Négyesit kiállította és a Hungária teljesen védekezésre rendezkedet be. Az Elektromosok azonban a legjobb esetben csak a kapufát tudták eltalálni.

Minden percben várható volt, hogy kiegyenlít az Elektromos és ekkor fatális jelenet következett: egyedül Müller állt elől, mint csatár és egy hosszan előreadott labdát akart elcsípni. Bakon kifutott, közben Pákozdi saját kapujába vágta a labdát. Öngól.

Az Elektromos nem érdemelte meg a vereséget. Jóllehet a Hungária védelme egész kitűnő játékot mutatott. De a csatársora? ... Cseh Matyi gyere vissza, minden meg van bocsátva!