Botrány a Keleti pályaudvaron utasok zaklatásával, rendőrveréssel, kardlapozással

Az éjszaka véres botrány játszódott le a Keleti pályaudvar indulási oldalán. A váróteremben lévő utasok között a késő éjszakai órákban feltünt két férfi, akik megjegyzéseket tettek az utasokra és egyre kirívóbban viselkedtek.

Egyeseket legazembereztek, nőkre durva megjegyzéseket tettek, végül pedig zsidózni kezdtek. A helyzet mind kínosabbá vált, az utasok felháborodottan tiltakoztak a sértegetések és molesztálások ellen. A pályaudvar személyzete igyekezett rendet teremteni, a fiatalemberek azonban nem távoztak a vasutasok erélyes felszólítására sem.

A nagy zajra előkerült a pályaudvaron őrszolgálatot teljesítő rendőr és felszólította a rendbontókat, hogy igazolják magukat. A fiatalemberek erre nem voltak hajlandók, mire a rendőr be akarta kisérni őket a Keleti pályaudvar rendőrszobájába. Ezek erre nekiestek a rendőrnek és ütlegelni kezdték.

Pillanatok alatt hatalmas tumultus keletkezett, a nők sikoltozva szaladtak ki a váróteremből. A rendőr szorongatott helyzetében kardot rántott, néhány csapást mért mindegyikre, majd az időközben segítségül jött többi rendőrrel megkötözte a két embert. Ekkor derült ki, hogy mind a ketten súlyos sérülést szenvedtek a rendőrkardtól fejükön, karjukon és vállukon.

Mentőautót hozattak és a két vérző férfit beszállították a Rókusba. A kórházban megállapították, hogy az egyik Helyes Lajos kőművessegéd, a másik Zsekla Károly mérlegkészítő.

Felgyógyulásuk után mind a kettő ellen hatósági közeg elleni erőszak címén indul meg a bűnvádi eljárás.