Ifjúsági rádiószolgáltatások Németországban

Németország nagy harcában a német társadalom minden rétege egyenlően részt vesz. Nemcsak a katonák küzdenek, hanem a nőknek és a serdültebb gyermekeknek is ki kell venniök a részüket a munkából, s ha nem is fegyverrel a kezükben, de készen kell állaniok arra, hogy olyan helyet vegyenek át, ahol eddig egy harcképes férfi teljesített szolgálatot.

Különösen élénk részt, vesznek ebben a mozgalomban az ifjúság alakulatai, s ezeknek a fiatal fiúknak a munkája már ma is minden dicséretet megérdemel. Felnőtt emberhez méltó lelkiismeretességgel, de az ifjúság lelkesedésével veszik át a nagyok, a hadbavonultak munkaterületeit, még abban az esetben is, ha ennek a munkának az ellátásához talán nagyobb elméleti és gyakorlati képzettség szükséges, mint amivel a fiúk rendelkeznek.

Ezt az akadályt akarják kiküszöbölni az ifjúsági szervezetek. Számukra most Teupitzban modern hírszolgálati tanfolyamot rendeznek, amelyen a fiatal fiúk a legmodernebb gépeken tanulják meg a nem túlságosan egyszerű munkát. Ez a kiképzés nemcsak a fiúk elméleti műveltségét gyarapítja, hanem ha elérkeznék annak az ideje, hogy tényleges katonai szolgálatra kell bevonulniok, mint kiképzett és már gyakorlott hírszolgálati katonák teljesíthetnek azonnal szolgálatot.