Szovjet hadijelentések a finnországi háboruról

Moszkvai, február 18.
(Német Távirati Iroda.) A legutobbi napokban kiadott szovjetorosz hadijelentésekből a következő lép alakult ki akaréliai arcvonal folyosó harcokról.

A szovjetcsapatok február 11-e óta a karéliai földszoroson a Mannerheim-állás ellen összpontositották támadásukat. A szovjetcsapatok három irányban támadtak: a summai szakaszon a földszoros közepén, Muoia szakaszán a földszoros közepén, valamint a Tiapale-folyó melletti szakaszon a  Ladoga- tó közelében, amelyért már azelőtt is heved harcok folytak.

A summai szakaszon a nyilván igen nagy mennyiségű csapatokkal és hadianyaggal végrehajtott támadás jelentékeny sikerrel járt. A szovjet csapatok rövid idön belül sikerül 10 kilométernyi szélességben áttörniök a Mannerheim-vonal legelső állásait és 10 kilóméternyi mélységben Viipuri irányában előrenyomulniok. A legujab jelentések szerint a summai szakaszon támadó szovjet-hadsereg egyaránt jelentékeny kiterjeszthette állását.

A multheti szovjet hadijelentésekből kitűnik, hogy a szovjetcsapatok a Mannerheim-vonalon eddig összesen 162 megerősitett védelmi pontot és 41 vasbeton ütegállást foglaltak el.

A szovjet hadsereg vezetősége valószinűleg mindenekelőtt arra törekszik, hogy a hadműveleteket Dél- Finnországban a tavaszi olvadás előtt sikeresen befejezze.