A gróf Lónyay-pár

Gróf Lónyay Elemér és neje, Stefánia belga királyi herczegnő deczember óta a franczia déli tengerparton tölti a telet. Cap-Martinban laknak, hol néhai Erzsébet királyné is szeretett időzni.

Itt értesültek a lapokban elterjedt hírekről s a legnagyobb fölháborodással jelentették ki azok alaptalan voltát. A gróf egy bécsi hírlaptudósító előtt, ki fölkereste, kijelentette : *Bátran megírhatja, hogy családi boldogságunk zavartalan.*

Ugyan e tudósító még ezeket írja:

Az a ház, a melyben a gróf pár lakik, igen szép fekvésü és nagy kert veszi körül. Az előcsarnokban, a melyet nagy tükörajtók választanak el a nagy fogadó-teremtől, látogatókönyv van kitéve, a melynek borítékán S betű látható királyi koronával.

Tele van írva látogatók, tisztelgők neveivel, ámbár a grófi pár nagyon visszavonultan él és csak ritkán vesz részt azokban az ünnepélyekben, a melyeket Cap-Martinben a világ minden részéből együvé kerülő előkelő vendégek rendeznek.

Annál többet sétálnak azonban a természeti szépségekben gazdag környéken, mely alkalommal több kedvencz kutyájuk kiséri őket. Képünk is egy ilyen séta utáni pihenő közben tünteti fel a grófi párt, a mint egy árnyas fa alatt leültek, a kutyák pedig egész bizalmasan melléjük telepedtek.