Vigyétek e zászlót a magyar feltámadás dicsőséges utján előre

József királyi herceg felavatta a nádorbakák uj csapatzászlóját

József kir. Herceg, tábornagy április 25-én ünnepli katonai szolgálatának 50. éves fordulóját, amelynek alkalmából hímzett selyemzászlót ajándékozott ezredének, a József nádor 2. honvédgyalogezrednek.

A zászlóavató ünnepség vasárnap délelőtt folyt le a Károly király laktanyában. Fél 11-órakor érkezett meg József kir.herceg, aki átadta az uj csapatzászlót az ezrednek. ,,Légy a törhetetlen magyar akaratnak, élni akarásnak záloga- mondotta a kir. herceg – és a szoros összetartozás jelvénye. Légy az ezred győzelmi jelvénye, a hősiesség fáklyája és örök tanuja. Vezesd dicsőségre ezredemet, ha meglátod a régi határokat, vidd a hírt: őrségváltásra jönnek a fiuk, hogy megőrizzék azokat a határokat, amikért a Kárpátokban porladó apáik dalolva tudtak meghalni. Vigyétek a zászlót a magyar feltámadás dicsőséges utján előre! Apáitok hadvezérének forró imája kísér benneteket.

József kir. herceg szavai után az első szalagot a zászlóanya nevében Magdolna kir. hercegnő kötötte fel a zászlóra ,,Hűség mindhalálig” jelszóval.

Utána József kir. herceg kötött szalagot a zászlóra, ezzel a jelszóval: ,,Vezessen mindenkor-győzelemre.” A szalagok felkötése után Hász István tábori püspök magas színvonalu, lelkes beszédet mondott. A tábori püspök imájában áldást kért a kormányzóra, a zászlóanyára, az ezredtulajdonosra, a 2 gyalogezredre, az egész magyar honvédségre.

Borbás Antal, református tábori esperes áldotta meg azután gyönyörű beszéd kíséretében a zászlót. Az ezredparancsnok szózata után Morvay Károly őrnagy felolvasta az eskümintát,
s az egész ezred felesküdött az uj zászlóra.