Eckhardt Tibor első amerikai nyilatkozata

Május 5.
Eckhard Tibor, a Független Kisgazdapárt parlamenti vezére. Magyarország volt népszövetségi fődelegátusa a Manhattan óceánjáró gőzösön Amerikába érkezett és partraszállása előtt nyilatkozott a fogadtatására megjelent ujságirók előtt.

-  Független ember vagyok – mondotta – senkinek a megbizásából nem jöttem, de ugy érzem, hogy a jelenlegi sulyos helyzetben a nemzetközi kapcsolatokat fenntartani és ápolni fontos, sőt elsőrendű kötelesség. A hazánk sorsáért aggódó amerikai magyarságot szeretném megnyugtatni abban a tekintetben, hogy az adott nehéz körülmények között minden megtörtént és meg fog történni, ami Magyarország további békés, nyugodt fejlődése érdekében egyáltalán megtörténhet.

Régi meggyöződésem – folytatta Eckhard Tibor –,  hogy a tartós béke megszervezésében az Egyesül Államok döntő szerepük lesz és igy az itt élő magyarság rendkivül értékesen járulhat hozzá a multban hazánk ellen elkövetett hibák jóvátételéhez. Az amerikai szabadságeszmény megerősödését várom Európában a háboru befejeztével!

Eckhardt junius közepéig marad Amerikában.