Cukorspárgán ereszkedett le a harmadik emeletről, de lezuhant a főváros legöregebb betörője

A főváros legöregebb betörője került vasárnapra virradó éjjel fantasztikus körülmények között rendőrkézre.

Bércs János 68 éves volt portás, akit már tízszer büntettek lopás miatt, az este álkulccsal behatolt a Wekerle Sándor- utca 21. számu házban lévő Reiter - féle női divatszalonba.

Felfeszítette az amerikai íróasztalt, de abban csak régóta értékét vesztett, világháboru előtti, ugynevezett „kék- pénzt” talált.

Sikertelen „munkája” után a második emeleti ablakból cukorspárgán akart leereszkedni a Szabadság- térre.

A spárga végére tűpárnát kötött nehezéknek. Éppen ekkor ment el az ablak alatt egy rendőr, aki észrevette a spárgán lógó tűpárnát, gyanut fogott és besietett a házba. Az öreg betörő felszalad a harmadik emeletre, hogy megtévessze a rendőrt és most már onnan akart leereszkedni a vékony zsineg segítségével.

Csodálatosképpen a második emeletig sikerült lejutnia, anélkül, hogy a spárga elszakadt volna. Az éles zsineg azonban csontig átmetszette tenyerét s fájdalmában eleresztette a cukorspárgát. Hangosan felordított, majd lezuhant. Az első emeleten fennakadt egy cégtáblán, onnan pedig leesett a kövezetre.
A rendőr kihívta a mentőket, akik Bérest koponyaalapi töréssel és más sulyos sérülésekkel a Rókusba szállították.

Vasárnap reggel elmondotta, hogy nyugalomba szeretett volna vonulni, hiszen már közel 70 éves és úgy számította, hogy nagyszabásu lopással szerez annyit, amennyiből haláláig megélhet. Életben maradásához nincs remény.