Ferencváros – Törekvés 6:0 (2:0)

Üllői-úti sporttelep – 4000 néző – Bíró: Kékesi.
Ez a mérkőzés is olyan fontos volt, mint az Újpest – Hungária derbi. A Ferencváros kezdi a meccset. Kis messziről mellé lő, majd a Törekvés támad és Karácsonyit Csikós kifutva szereli. Kemény összecsapások mutatják, hogy nagy meccs lesz… Gyetvay lefut, Kis átmegy a balösszekötőbe és lő, a labda dr. Sárosihoz pattan, megfordul és közelről be: 1:0.

Utána Keszely viszi előre a labdát, átadja a tisztán álló Karácsonyinak, de az rálép a labdára… A Törekvés egyes játékosai kíméletlen játékba kezdenek. Bánkutit figyelmezteti a bíró. A remekül játszó Nagyot lerúgják. Pár percig a pálya szélén ápolják, aztán visszajön. Dr. Sárosit lökik. Szabadrúgás 30 méterről. Sárosi Béla nekifut és – megremeg a háló. Gól! 2:0.

Polgár hátraadja a labdát. Csikós felemeli a földről. Molnár hátulról belerúg… A bíró csak figyelmezteti. Gyetvay lefut, hátulról fellökik. 11-es. Dr. Sárosi a 11-es kapufának lövi.
A második félidőben egyes Törekvés-játékosok megint lábra játszanak… Első tíz perc változata. Sárosi Béla és Zörgő összefejelnek. Mindkettő elterül a földön. Felmossák őket.

A Ferencváros állandóan támad. Bánkuti beletalpal dr. Sárosiba. A bíró tehetetlen, senkit sem állít ki. A közönség szidja a sportszerűtlenül játszó Törekvést. Bíró II. lefut, beadását dr. Sárosi mellé teszi. A 19. percben dr. Sárosi átadja a labdát a tisztán álló Kiszelynek, aki ballal lő és máris 3:0.

A ferencvárosi védők állandó ostromra küldik csatáraikat. Kiszely megsérül. Gáncs, hátulról gáncs, kézzel visszahúzás, lökdösés, talpalás, páros lábbal beugrás az egyes Törekvés-játékosok fegyvere. És a bíró tehetetlen… Felállítja a figyelmeztetési rekordot! Amikor Kiszelyt leviszik a pályáról, tüntet Kékesi ellen a közönség. Kiszely öt perc múlva visszajön és sántítva játszik tovább.

Egyszerre csak híre terjed, hogy 3:3-ra áll az Újpest–Hungária meccs. Üdvrivalgás! Hajrá, Fradi! Közben Kiszelyt megint kiviszik, majd a balszélső letérdel Csikósba. A játékvezető továbbra is tehetetlen. A 40. percben hátraadott labdát dr. Sárosi elcsípi és beviszi a kapuba. 4:0.

Mindjárt utána Gyetvai lefut, beadását Bíró dr. Sárosihoz adja, és Gyurka bevágja. 5:0. Polyár előreadja a labdát dr. Sárosi kiadja Gyetvaynak, aki lefut és futtában megszerzi a hatodik gólt. 6:0. Pár perc és vége. A közönség ünnepli a Ferencvárost.

Ki bujtotta fel a Törekvés játékosait?

A Ferencváros–Törekvés mérkőzés után a Ferencváros játékosait az öltözőben meleg ünneplésben részesítették. A játékosok tele voltak panasszal a durva játék miatt. A sérültek listájára került dr. Sárosi, Kiszely, Nagy és fején sérült meg Sárosi Béla. Az öltözőben azt kutatták, hogy vajon miért játszottak egyesek így, és ki bujtotta fel őket a kíméletlen sportszerűtlenségre.