Bécs – Budapest 1:0 (1:0)

Kapushiba okozta a gólt, de a rossz csatársor miatt kaptunk ki

Ragyogó napsütésben fürdik az FTC-pálya zöld gyepe, a tribünökön 18.000 néző hallgatja vigyázz-ban a himnuszokat. A csapatok üdvözlik a közönséget, majd Rubint játékvezető sípjelére a magyar csapat kezdi a játékot. (Az olasz Scarpi az utolsó pillanatokban lemondott a játékvezetésről.)

A közönség ámulva látja, hogy nem Sárosi dr. a center. A legjobb magyar centercsatár balösszekötőt játszik és Toldi a center. Az első komoly akció a 3. percben esik. Toldi a hátvédektől kisérve fölé lő. Sárosi dr. fejese kerül a kapu fölé, majd a 7. percben a hátrakalandozó Kincses kornerra rúgja a labdát.

A korner után a bécsi balösszekötő távoli lövése az egyik magyar védőjátékost érintve irányt változtat, és a sarok felé tart. Szerencsére Bíró ott áll a vonalon és kivágja a labdát. A 15. percben Sárosi Béla húszméteres szabadrúgása hajszálnyira süvit el a kapu fölött.

Kincses, majd Kocsis lő, aztán Sütő követi a példát, de a magyar csatárok lövésébe az utolsó pillanatban mindig belép egy bécsi hátvéd. Kincses beadásai hosszúak, egészen átkerülnek a baloldalra. Kocsis labdája annál szebben száll a középre, Sütő jó helyzetben várja, de élesen mellé fejeli.

A magyar kapunál Schall ravasz gurítását a kapufa tövében csípi el Csikós. Toldi jó átadása tiszta helyzetben éri Sütőt, de az összekötő botlik a döntő pillanatban.

Félórai játék után Sárosi dr. a centercsatár

Félórai meddő játék után Sárosi dr. lesz a centercsatár. (A tribünön megjegyzik: „Kár volt ezért a félóráért.”) A 30. percben erőtlen bécsi támadás fut. Decker kapja a labdát, mintegy huszonöt méternyire a kaputól. Mindenki leadást vár, az összekötő azonban félerős lövése küld a kapura. Csikós hunyorogva áll a nappal szemben és a labda a kapuléc alatt a hálóba esik. 1:0-ra vezetnek a bécsiek.

„Optikai” gól. A szembetűző naptól Csikós nem látta a labdát. A következő pillanatban azonban már javít a magyar kapu őre, merész belevetéssel szedi le a labdát a bécsi jobbszélső góllövésre lendülő lábáról.

Kincses nagy lövését a kapufa menti, majd Sárosi lő a kapuháló tetejére. Az utolsó percekben feljönnek a bécsiek és szorongatják a magyar védelmet. A 44. percen Toldi lőhetne gólt, de messze mellébombáz.

1500 m síkfutás Szabó és Iglói nélkül

A szünetben 1500 m-es versenyt rendeznek. Ezt Híres (UTE) könnyen nyeri 3:59.2 mp-el, a másodiknak befutó Farkas (Testvériség) 4:00.6 mp–el pestvidéki rekordot állított fel. A két legjobb középtávfutó Szabó és Iglói nem állt starthoz.

Nincs gól a második félidőben

Unalmasan kezdődik a második félidő. Aztán dr. Sárosi odateszi a labdát. Toldinak, de ő mellé lő. Állandó magyar támadások. Kétszer egymásután kornerra mentenek a bécsiek. Sütő váratlan lövését a kapufa menti, majd Raftl elvetéssel kiüti. Pesser lesből indul és gólt lő. Persze törvénytelen. Felnyomulnak a bécsiek. Király kornerra ment. Csikós kiüti. Végre mi is támadunk.

Toldi gólhelyzetben elveszti a labdát, dr. Sárosit szerelik. Korner. Kincses rúgja, dr. Sárosi mellé fejeli. Rossz passzok bosszantják a nézőket. Kocsis berobog és elesik. Most reklamálnak. Támadunk, de sok a hiba a csatársorban. Balogh parádés jelenete után Raftl bravúrral ment Toldi elől. Magyar támadással fejeződik be a mérkőzés.

A közönség elégedetlenkedik, zajong. Füttykoncert. Középre felállnak a bécsiek: megtapsolják őket. Feláll Budapest csapata, hogy üdvözölje a közönséget, éktelen pfujolásban tör ki a nézőtömeg.