Angol katonai célpontokat bombáztak a németek

Vezéri főhadiszállás, junius 30.
(Német Távirati Iroda.) A védőerőparancsnokság szombaton kiadott jelentése szerint a német légierő harcikötelékei újból támadásokat hajotttak végre Dél- és Közép-Angliában fekvő hadfelszerelési gyárak és kikötőberendezések ellen. Különösen hatásosak voltak azok a támadások, amelyeket a bombavetők a Csatornában fekvő Jersey és Guersey angol szigetek felett csapatgyülekezések és hajórakományok ellen intézték. A bombák a kikötőberendezésekben nagy tüzeket és erős rombolásokat okoztak.

Angol repülőgépek az éjszaka folyamán Belgiumon és Hollandián át ismét behatoltak Észak és Nyugat-Németországba és különböző helyeken bombákat dobtak le, amelyek csupán anyagi kárt okoztak lakóházakban és megsebesitettek több polgári személyt. A támadó repülőgépek közül négyet lelőttek a németek, akiknek veszteségeik nem voltak.

A védőfőparancsnokság vasárnap kiadott hadijelentése a következőket közli: Franicaországban és a tengeren nem történt különösebb esemény. Junius 30-ra virradó éjjel német harci repülőgépek Angliában és Skóciában bombatámadásokat intéztek kikötőberendezések és fegyvergyárak ellen. Sok helyen robbanásokat és tüzvészeket figyeltek meg. Így különösen Cardiff és Bristol kikötőiben, ahol több tartály lángbaborult. További sikeres légitámadásokat hajtottak végre Lincoln, Nottingham és York repülőterei ellen.

Angol repülőgépek éjjel Észak- és Nyugat-Németországban több helyen bombákat dobtak nemkatonai célokra. A bombák okozta anyagi kár jelentéktelen. Egyik nyugatnémetországi városban egy angol repülőgép gépfegyverrel lőtt a tüzoltókra, amikor azok éppen egy házban kitört tüzet igyekeztek eloltani. A légvédelmi tüzérség négy ellenségek repülőgépet lelőtt. Egyik saját repülőgépünk nem tért vissza.