Hitler és Ciano berlini tárgyalásai

Egy év háromnegyed órát tárgyalt Hitler Ciano olasz külügyminiszterrel
Berlin, julius 7.
(Német Távirati Iroda.) Ciano gróf, olasz külügyminiszter vasárnap délelőtt 10 óra 15 perckor megérkezett az Anhalti pályaudvarra. Cianot a pályaudvaron Ribbentrop birodalmi külügyminiszter szivélyesen üdvözölte. Ciano grófot berlini utjára elkisérte Buti nagykövet, protokollfőnök, Geisser die Celesia követ, valamint a külügyminisztérium mellett a peronon megjelent Dino Alfien berlini olasz nagykövet, az olasz nagykövetség tagjai, a Fascio és a berlini olasz kolónia képviselői.

A szivélyes üdvözlés után Ciano gróf és Ribbentrop külügyminiszter ellépett a pályaudvar előtt felállitott díszszászad arcéle előtt, majd német külügyminiszter Ciano gróf külügyminisztert a Bellevue-kastélyba kisérte. Itt Ciano grófot Meissner államminiszter, a Führer elnöki irodáinak főnöke, fogadta. Az utvonalon mindenütt sürün álló berlini lakosság lelkesen éljenezte Ciano grófot.

A Führer vasárnap délelőtt 11 óra 30 perckor fogadta Ciano gróf olasz külügyminisztert. Ciano gróf Dörnberg követ, protokollfőnökkel együtt hagyta el a Bellevue- kastélyt. Velük volt Alfieri nagykövet is. A birodalmi kancellária kapujában az olasz külügyminisztert Meissner államminiszter, a Führer elnöki irodájának főnöke és Bormann, a Führer szárnysegéde üdvözölte.

A Führer dolgozószobájában a birodalmi miniszter jelenlétében ezután megkezdődtek a tárgyalások Hitler és Ciano között. A tárgyalásokon jelent volt még Alfieri és Mackensen nagykövet, Meisser államminiszter és tolmácsi minőségben Schmidt követ.

Hivatalos jelentés a tárgyalásokról
Berlin, julius 7.
A Német Távirati Iroda a következő hivatalos közleményt adta:
A Führer vasárnap délben Ribbentrop külügyminiszter jelenlétében hosszabb megbeszélésen fogadta Ciano gróf olasz külügyminisztert. A fogadáson résztvett Alfieri berlini olasz nagykövet és Mackensen római német nagykövet. A birodalmi kancelláriában Hitler és Ciano között folyó megbeszélések  vasárnap  déli 1 óra 15 perckor befejeződtek. A megbeszélések  után Ribbentrop külügyminiszter az olasz vendég tiszteletére az Adlon-szállóban ebédet adott. Ciano külügyminiszter délután fogadást tartott.